Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije zaterdag in Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

22 september autovrije zaterdag (+ logo + foto OV-Wijzer)

Op zaterdag 22 september is het Autovrije Dag! Minstens 42 Nederlandse gemeenten sluiten dan straten of centra af voor het autoverkeer. In Doetinchem doen wij dit niet, maar wij hopen wel dat u de auto laat staan.

Het is voor de eerste keer dat Nederland een Autovrije Dag op zaterdag houdt. Nederland heeft zich dit jaar aangesloten bij de Europese Autovrije Dag die ieder jaar op 22 september valt. Bijna alle Europese hoofdsteden maken dit jaar op 22 september hun binnenstad vrij van rijdende auto's. In totaal doen ruim 800 steden in vijftien landen mee aan het initiatief van de Europese Commissie.
Het hoofddoel van de Autovrije Dag is dat u kunt ervaren dat uw woonomgeving veiliger, prettiger, rustiger en gezonder wordt als er veel minder auto's rijden. Bovendien kunt u kennismaken met andere vervoermiddelen dan de auto. Het is op 22 september namelijk ook OV-promotiedag en Nationale fietsdag. Voor 22 september ontvangt u een OV-wijzer en als u met de fiets naar de stad gaat, kunt u deze gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling.

OV-promotiedag/OV-wijzer
Tijdens de OV Promotiedag op zaterdag 22 september is er in het hele land van alles te beleven op het gebied van openbaar vervoer. De gelegenheid dus om eens een dagje over te stappen van de auto op het openbaar vervoer.

De provincie Gelderland heeft samen met zeventien gemeenten en vervoerders Syntus, Regiotaxi Achterhoek en Regio Achterhoek, een OV-Wijzer uitgebracht. Deze wordt in de week voor 22 september huis-aan-huis verspreid. De OV-Wijzer is verpakt in een envelop van de gemeente, let dus goed op uw brievenbus! U kunt dan direct gebruikmaken van deze OV-Wijzer. Op de Wijzer ziet u meteen waar u in uw met het openbaar vervoer naartoe kunt.

Zo vindt u in de OV-Wijzer de halteplaatsen van bus- trein- en regiotaxi in uw gemeente. Ook geeft de OV-Wijzer informatie over de dagen van de week waarop uw bus, trein of taxi rijdt en hoe vaak hij rijdt. Op de achterkant van de OV-Wijzer staat waar u uw kaartje kunt kopen en actuele reisinformatie kunt opvragen. Met de OV-Wijzer gaat u dus goed voorbereid op stap!

Ter introductie ontvangt u ook een promotiepakket waarmee u voordelig kennis kunt maken met het openbaar vervoer! Meer hierover leest u op deze pagina.

Maak nu voordelig kennis met het OV!
Gaat u binnenkort een dagje uit? Of bent u van plan een vriend of vriendin in een andere gemeente op te zoeken? Neem dan eens de bus, trein of regiotaxi. U kunt het openbaar vervoer nu namelijk heel voordelig uitproberen met het OV-Promotiepakket. Dit pakket ontvangt u samen met de OV-Wijzer in de brievenbus. In het pakket zit een dagkaart waarmee u tussen 22 september en 31 oktober 2001 een hele dag gratis kunt reizen met de bus en trein van Syntus. Bovendien bevat het promotiepakket een bon waarmee u tussen 22 september en 31 december 2001 een gratis retourrit kunt maken met de Regiotaxi.

Gratis fietsenstalling
Komt u 22 september met de fiets naar de stad dan kunt u deze, zolang er plek is, gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling aan de Raadhuisstraat/Nieuwstad.

Nationale fietsdag
Wilt u er 22 september sportief op uit, doe dan mee aan de nationale fietsdag. De fietsdag was oorspronkelijk gepland op 12 mei 2001 maar kon vanwege de MKZ niet doorgaan.

In heel Nederland zijn 236 routes uitgezet. Zo begint in Doetinchem de Oude IJsselroute bij de VVV Doetinchem in de Walmolen. U maakt een tocht van ongeveer 33 km door het Achterhoekse Coulissenlandschap en komt o.a. door Gaanderen, Terborg, Silvolde en Ulft. Onderweg is er van alles te zien en te doen. U passeert bijvoorbeeld De Molen van Gerritsen in Silvolde en een echte IJsboerderij. Onderweg is er volop gelegenheid om af te stappen en een kijkje te nemen, want de Landelijke Fietsdag is geen wedstrijd. Op vertoon van de afgestempelde routebeschrijving krijgt u tot 16.00 uur bij het eindpunt een medaille als aandenken. Routebeschrijving à f 5,- (2,27) zijn vooraf verkrijgbaar bij VVV Doetinchem.

Een deel van de opbrengst van de verkochte routes gaat naar de Nederlandse Hartstichting, die met de opbrengst een onderzoek naar de rol van erfelijke factoren en het cholesterolgehalte in bloed financiert.

Voor meer informatie over routes in de Achterhoek kunt u contact opnemen met VVV Doetinchem, IJsselkade 30, tel: 0314-323355. Informatie over startpunten in de rest van Nederland is telefonisch op te vragen bij de Landelijke Fietsdag Infolijn: 070-314 14 60. Meer informatie vindt u ook op internet: www.landelijkefietsdag.nl.

De natuur verkennen met het IVN
Wandel mee en ontdek de natuur in de stad. IVN afdeling De Oude IJsselstreek organiseert een natuurwandeling. Opgave kan bij VVV Doetinchem (zie boven). De wandeling start om 14.00 uur bij Regionaal Centrum Natuur- en Milieu Educatie, Emmastraat 2a in Doetinchem.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie