Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concerten in Concertzaal In den Wouwdfluit

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Concertzaal In den Wouwdfluit

Omgang 10 4724 EP Wouw
Tel: 0165 30 18 39 fax: 0165 30 44 26
E mail: (inden@wouwdfluit.myweb.nl)
Home page: www.wouwdfluit.myweb.nl/
Postbank 1 205 391
Rabobank 37 27 07 246

Wouw, 7 sept. 01

De concerten in Concertzaal In den Wouwdfluit gaan weer beginnen op zaterdag 22 september met een orgelbespeling door Jan Walraven en het optreden van de Vlaamse schrijver Jos Vandeloo uit Mortsel.

Jos Vandeloo vertelt over zijn werkzaamheden bij het uitgeversbedrijf van Angèle Barones Manteau en leest enkele gedichten voor uit de bundel Hars. In het slot van zijn huldeboek t.g.v. zijn 75e verjaardag zegt Jos Vandeloo: Schrijven is jezelf te kijk zetten. Observerend en consulterend een spiegel voor je gezicht houden.

Jos Vandeloo heeft net als zijn vader in zowat alle steenkolenmijnen gewerkt in België. Maar hij raakte snel uitgekeken op het analyseren van kolen en ruilde zijn goed betaalde baan als scheikundig mijningenieur voor een baantje bij de uitgever Manteau.

Als mijningenieur spendeerde hij veel tijd met het afwachten op de resultaten van zijn chemische analyses. Ondertussen broeiden er in hem veel verhalen. Later groeide daaruit de bundel Een mannetje uit Polen.

Als tiener droomde hij van drie dingen: schrijver worden, in een grote stad wonen en het jaar 2000 halen. Twee jaar later tijdens zijn Manteau periode werd Jos Vandeloo hoofd van de Manteau vestiging in Antwerpen.

Jos Vandeloo is schrijver van 52 boeken en hij heeft 19 literaire prijzen ontvangen.

Hij is hoofdredacteur van SABAM magazine en voorzitter van de nationale jury van de ECI-Verhalen-wedstrijd voor de jeugd.

In Wouw vertelt Jos Vandeloo over zijn Manteau tijd en over zijn contacten met de Nederlandse TV waar hij voor NCRV de teksten schreef voor Boerin in Frankrijk.

Daarna leest Jos een aantal gedichten voor uit de bundel Hars. Ook Loes van Langerak leest enkele gedichten uit Hars voor.

Jan Walraven is begonnen enkele gedichten op muziek te zetten welke op deze middag in première gaan. Jos Vandeloo gaat verder met vertellen over de TV film Autostrada uit 1969. Kees Brusse speelde hierin de hoofdrol en de regie was in handen van Jan Retèl. Er bestaan intussen vergaande plannen om zijn boek Beklimming van de Mont Ventoux te verfilmen. Jos Vandeloo is bezig met zijn 53e titel Reisverhalen. Jos Vandeloo heeft veel gereisd; hij en zijn vrouw hebben er bijzondere dingen meegemaakt. Jos Vandeloo en zijn vrouw Lisette hebben hele goede vrienden in Italië. Om deze sfeer weer op te roepen speelt Jan Walraven een vrolijk Italiaans orgelwerk uit de 19e eeuw, die beheerst werd door het fenomeen Opera.

22 September orgelbespeling. Entreeprijs ' 7,50

23 september Schrijver Jos Vandeloo. Entreeprijs ' 17,50 en ' 15,00

Aanvang 16.00 uur. Zaal open 15.30 uur.

U kunt onze home page bezoeken op bovenstaand adres.

Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e mail: (inden@wouwdfluit.myweb.nl)
home page: www.wouwdfluit.myweb.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie