Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid, 10.55 uur

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.55 uur
Bromfietscontrole

AMERSFOORT De politie heeft vrijdag gedurende de dag en avond een bromfietscontrole gehouden. De controle zelf vond plaats op het parkeerterrein aan de Parelhoenstraat.In totaal werden 102 bromfietsen en snorscooters gecontroleerd.

Er werden 114 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het opgevoerd zijn van de brommer (36 keer), het niet dragen van de helm (31 keer) het hebben van oranje in plaats van gele platen en het niet hebben of kunnen tonen van een bromfietscertificaat.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 25-jarige man uit Barneveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Surveillerende agenten zagen de man op de Stadsring rijden. Zijn rijgedrag was aanleiding om de man aan een alcoholcontrole te onderwerpen. Hij bleek te veel gedronken te hebben (0,65 promille).

De man kreeg hiervoor een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden.

Snelheidscontroles

WOUDENBERG Naar aanleiding van klachten van omwonenden is vrijdagavond tussen half acht en negen uur op de Voskuilerweg en de Voskuilerdijk gecontroleerd op snelheid. De ter plaatse maximaal toegestane snelheid van 60 km per uur werd door bijna alle van de zestig gecontroleerde voertuigen overschreden. Een bestuurder reed 101 km per uur.

Op de Stationsweg oost is vrijdagavond tussen half tien en half elf gecontroleerd op snelheid. Van de 70 gecontroleerde voertuigen reden er vijf harder dan de maximaal toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 91 km per uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie