Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mechanische pech kost Ho-Pin Tung podiumplaats in Spa

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Leiden, 22 september 2001

MECHANISCHE PECH KOST HO-PIN TUNG ZEKERE PODIUMPLAATS

KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung heeft zeer goed gepresteerd in de tijdtraining en het eerste deel van de race van de Landis Formule Ford op het circuit van Spa-Francorchamps. Ho-Pin, gestart vanaf pole position, leek op weg naar een prima tweede plaats toen de motor van zijn Mygale de geest gaf. "Het ging het hele weekeinde uitstekend, tot de techniek roet in het eten gooide", vertelde hij berustend.

Ho-Pin Tung maakte veel indruk tijdens de enige tijdtraining op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Afgezien van een enkele testsessie had het 18-jarige talent nog nooit op dit circuit gereden. In de kwalificatietraining zette hij, op een natte baan, het volledige veld echter op anderhalve seconde. "In de vrije trainingen ging het nog niet helemaal naar wens, daarom heeft mijn team Van Amersfoort Racing mijn Mygale voor de tijdtraining anders afgesteld. Dat was een succes", aldus de zeer tevreden Ho-Pin Tung. "Ik ben erg blij met mijn pole position, daarnaast ben ik gelukkig met- en verbaasd over het grote gat tussen mij en de rest van het veld."

De race, waarin het Benelux-veld en de deelnemers aan het Franse Formule Ford-kampioenschap gelijktijdig in actie kwamen, werd op een droge baan verreden. Ho-Pin Tung had een goede start, hij voerde in de beginfase het veld aan. "Op het rechte stuk na de bocht Eau Rouge zat Tristan te Pas in mijn slipstream, waarbij hij kans zag om mij te passeren", blikte Ho-Pin op zijn race terug. "Ik leek op weg naar de tweede plaats in het Benelux-veld, toen gaf de motor plotseling de geest. Dat betekende het einde van mijn race." Ho-Pin Tung keek met gemengde gevoelens terug op de race. "Aan de ene kant ben ik tevreden. Ik heb ik de training maximaal gescoord op een circuit dat ik nauwelijks ken en in de race heb ik ook foutloos gereden. Zowel op een natte als op een droge baan behoorde ik tot de snelsten. Aan de andere kant ben ik natuurlijk teleurgesteld dat een technisch defect mij een nagenoeg zekere podiumplaats heeft gekost. Maar dit hoort nu eenmaal bij de autosport." Jaap van Lagen, de teamgenoot van Ho-Pin Tung bij Van Amersfoort Racing, werd uitstekend tweede nadat hij achteraan gestart was. Ho-Pin heeft zijn hoop nu gericht op de beslissende races van het Nederlands kampioenschap en van de Benelux-titelstrijd, in het weekeinde van 6 en 7 oktober op Circuit Park Zandvoort. "De vorige race op Circuit Park Zandvoort werd ik tweede, nu was ik wederom op weg naar de tweede plaats. Dat biedt goede vooruitzichten voor de races over twee weken."

Uitslag Landis Formule Ford:

1. Tristan te Pas, 10 ronden in 25:33.708; 2. Jaap van Lagen, op 17.022; 3. Ferdinand Kool, op 17.911.

Stand Benelux-kampioenschap na negen races:

1. Stefan de Groot 127, 2. Jaap van Lagen 108, 3. Tristan te Pas 92, 7. Ho-Pin Tung 46.


---

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie