Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leids Festival van het Levenslied

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht Leids Festival van het Levenslied

Het is logisch dat het Festival van het Levenslied in Leiden wordt gehouden. In deze stad werd Rietje Bey geboren. In haar leven groeide zij uit tot de Koningin van het Levenslied onder de artiestennaam De Zangeres zonder Naam. Zij was misschien wel de belangrijkste Nederlandse zangeres van de eeuw, zeker bezien vanuit het licht van het levenslied. Ondanks het feit dat zij verhuisde naar Limburg en verder ging onder de naam Mary Servaes - Bey, is zij altijd een dochter van de Sleutelstad gebleven en bleef zij immer herkenbaar aan haar Leidse tongval.

De Finale
Het Leids Festival van het Levenslied stelt talentvolle zangers en zangeressen in staat hun kunnen te tonen en mogelijk een grote carriere te beginnen Na de voorrondes op 9 en 10 mei jongstleden zijn er 14 finalisten overgebleven. 8 van de kanshebbers doen mee in de categorie "covers/klassiekers", de bestaande levensliederen. De overige zes treden op in de categorie "het nieuwe levenslied". Alle finalisten brengen op 22 september een nummer ten gehore. Daarmee moeten zij de jury overtuigen van hun talent. De jury beoordeelt de deelnemers aan de hand van een aantal criteria met betrekking tot tekst, compositie, zang, muziek en presentatie.

De Jury van het Leids Festival van het Levenslied bestaat uit: Sjors Julien (voorzitter)
Bart in 't Veld
Eric Fielemon
Alex Fonteyne
Simon Platteel

Presentatie wordt verzorgd door:
Hans Vandenburg (bekend van Westpop en Groupo Sportivo)

De prijzen zijn:
Gestreden wordt om: de Mary Bey Bokaal; een wisselbokaal (in beide categorieen) een geldbedrag van: ? 2.500,-, ? 1.000,- en ? 500,- (beide categorieen), CD-opname en cd in de studio's van Cat Music. Weekend voor zes personen in Landal Greenparks. (beide categorieen)

Aanvang: 20.15 uur

De volgorde van het programma is:
Artiest Nummer Categorie
Perlemoer De accordeonist Cover
Van De Straat Tango van de traan Nieuw
Duo De Kattebel Als moeder gaat vrijen Cover
Jessica de Does Zoveel mooie woorden Nieuw
De Flageolettes Samen zijn Cover
Max en Maria Haar kind Nieuw
Dempsey Stofwolk Cover
Krikke & Ikke Vanavond Nieuw
John van Tongeren Te jong Cover
Kek Brammie Nieuw
Ramon Als sterren aan de hemel staan Cover
't Gouden Randje Kijk me nog eenmaal aan Cover
Roos en Toos Hij heeft een chatvriendin Nieuw
Ans Tuin Oh Amsterdam Cover

Tijdens het juryberaad wordt een optreden verzorgd door Jacques Herb bekend van de mega-hit 'Manuela'.

Kaartverkoop:
Voorverkoop van de kaarten van de finale verloopt via de VVV Winkel te Leiden, Tel.: 0900-2222333 en op de avond zelf via de kassa van de Leidse Schouwburg. De kaarten kosten ? 25,=(1e rang) en 17,50 (2e rang).

Kijk voor meer informatie op www.levenslied.nl of bel met Frank van Leeuwen 071-5665607.

Biografieen artiesten en achtergronden Leids Festival van het Levenslied

De klassiekers:
De Flageolettes-Amsterdam, Ans Tuin-Amsterdam, Duo de Kattebel-Kapelle, Duo 't Gouden Randje- Den Haag, Dempsey- Leiden, John van Tongeren-Leiden, Ramon-Haarlem en Perlemoer- Amsterdam.

Het nieuwe levenslied:
KEK-Leimuiden, Max en Maria-Zwolle, Roos en Toos-Someren, Van de straat-Zevenhuizen, Krikke-Amsterdam en Jessica de Does-Breda. Perlemoer

Perlemoer: Verbastering van Parelmoer, de glanzende binnenkant van een grauwe schelp. Daarom: in de grauwe werkelijkheid zorgt Perlemoer voor de nodige kleur.
Liedjes van de straat - van het Parijse Montmartre tot in de haven van Amsterdam.
Lied: De Accordeonist
Meisje van de straat hoopt op een prachtige toekomst met haar geliefde.

Van de Straat
Een enthousiaste, ongeremde groep die midden in het leven staat en elkaar regelmatig uit de goot trekt. Ook als taan ze tot hun knieen in de bagger, altijd zullen ze vol rozengeur en zonneschijn de lach en de traan van het leven bezingen.
Lied: Tango van de traan.
Vanuit de hartstocht van de tango onstaat een niet bepaald kinderloos huwelijk, dat na veel omzwervingen en tangotranen, uiteindelijk eindigt in een eindeloze wals.

Duo De Kattebel
Treden op vanaf 1989 met Nederlandse kabaret- en revueliedjes. Smartlappen grotendeels van Willy Derby, maar ook bijvoorbeeld Koos Speenhof, Kees Pruis.
Lied: Als moeder gaat vrijen
Als de moeder van Jan (al zeven jaar weduwe) een nieuwe vriend krijgtr, profiteert de hele buurt ervan. Helaas: ze trouwen:

Jessica de Does
Geboren op 5-1-'83 te Breda. Zing ongeveer 4 jaar en ik heb 5 cd's in eigen beheer uitgebracht. Ik treed regelmatig op en ik heb ongeveer 3 jaar op zangles gezeten. En ik hoop dit jaar weer mee te mogen doen met het Leids Festival van het Levenslied. Ik heb in 2000 de talentenjacht van Breda gewonnen.
Lied: Zoveel mooie woorden
Een liefdesliedje over zon, maan en sterren.

De Flageolettes
De Flageolettes startten als duo in januari 1997. Ze treden regelmatig op met een muzikaal theatraal programma. Hierin brengen zij bekende en minder bekende melodieen en liederen uit allerlei werelddelen ten gehore. Om de diverse stijlen vorm te geven, maken zij gebruik van een uitgebreid instrumentarium; accordeon, contrabas, gitaar, viool etc. Samen zingen zij heel wat sterren van de hemel.
Lied: Samen zijn.
Samen zijn is samen lachen, samen huilen.

Max en Maria
Gepokt en gemazeld in het regionale popcircuit hebben zij hun grenzen verlegd. Zij schuwen niet langer het sentiment en gaan over lijken om hun doel te bereiken! Naast liedjes van de alom geprezen cd LEEDVERMAAK bestaat de voorstelling uit nog meer zelf gemaakte smartlappen, meezingers en liefdesliedjes. Max en Maria zingen tweestemmig begeleid door gitaar, orkestband, trommels, fluiten, toeters en bellen. Het repertoire is te omschrijven als smartlap met een grimlach, oftewel hoe dooier hoe mooier. Inspiratie voor de nummers haalt Max uit de (Zwolse) courant en uit de niet geheel vlekkeloze levenswandel van Maria. Max en Maria vertoeven met regelmaat in de studio voor het opnemen van nieuwe werkjes. Het laatste product is de cd WADDENLAND, ook weer geproduceerd door niemand minder dan Menno Beyer.
Kijk ook op: www.artofmusic.nl
Lied: Haar kind
Presidenten sluiten vrede maar het leed is niet geleden. Een moeder brengt haar kind naar het graf.

Dempsey
Het Leidse trio Dempsey speelt een eigen soort Nederlandstalige volksmuziek. De muziek van de Dempsey nummers zijn vaak zelf geschreven, de teksten daarentegen zijn veelal van Nederlandse en buitenlandse dichters. In 1999 bracht de groep de cd 'Door Een Toeval Uit' waarbij 13 op muziek gezette dichten van de Rotterdamse volkschrijver en dichter Willem van Iependaal. Daarnaast zijn ook andere dichters zoals Jean-Paul Rawie, Karel Eijkman, Yvonne Kroonenberg en Atilla Youpanqi. Tijdens het Festival van het Levenslied zal Dempsey een aantal bestaande maar redelijk onbekende levensliederen spelen.
Lied: Stofwolk
Arme dagloner zit na zijn werk uitgeput voor zijn huis. De baas komt langs in een dikke mercedes om mensen voor de volgende dag te werven.

Krikke & Ikke
Tom (26) is accountant bij KPMG in Amsterdam. Deze geboren Hoofddorper is gelukkig nog steeds ongelukkig, want: single. En dat feit inspireert hem telkens weer. Dromen van meisjes - teleurgesteld worden en ze vervolgens uitkotsen. Heerlijk! Maakt deel uit van de cabaretgroep Krikke, Ricke en ikke maar is solo op z'n sterkst.
Lied: Vanavond
Het lied geeft het verlangen weer dat we allemaal kennen van toen we nog vrijgezel waren, of van gisterenavond: Vanavond ga ik niet alleen naar huis!

John van Tongeren
John is 26 jaar, werkt bij de gemeente en in zijn vrije tijd ligt zijn hart en ziel in de muziek.
Lied: Te jong
Geen verder informatie.

KEK
KEK (Kommer En Kwel) is een 5-mans band, bestaande uit een zanger/saxofonist, accordeonist, gitarist, basgitarist en slagwerker uit de Leidse regio. Al vele jaren spelen zij muziek in meerdere stijlen, maar zij houden zich bijzonder graag bezig met het spelen van (zelfgemaakte) smartlappen. Na het niet geheel onverdeelde succes in de voorronde van vorig jaar, willen zij dit jaar wederom een gooi doen naar eeuwige roem. Daartoe brengen zij op dit Leidse festival een aantal zelfgemaakte smartlappen ten gehore.
Lied: Brammie
Het lied gaat over Brammie, een jongen die geboren wordt met kenmerken van het Down-syndroom. Desondanks ontwikkelt hij zich normaal. De grote vraag is??..? Het lied geeft antwoord.

Ramon
Haarlemse zanger van het hedendaagse levenslied, een mix tussen Koos Alberts en Frans Bauer
Lied: Als sterren aan de hemel staan
Hij zingt over een meisje, bij het zien van al die sterren aan de hemel, weet hij het zeker. Wij zijn nooit meer alleen.

Duo 't Gouden Randje
Duo 't Gouden Randje bestaat uit de broers Andre en Nico Kuickhof. Samen zingen zij tweestemmig het oude levenslied. Andre begeleidt daarbij de stemmen met een accordeon. Tussendoor komt hun priveleven aan bod, waarin moeder, de biljardclub van Nico en de door Andre nog niet verwerkte dood van vader een belangrijke rol spelen. Veel van de liedjes zijn droevig. Zonder verdriet geen vreugde is dan ook het motto van de broers. Lied: Kijk me nog eenmaal aan.
Afscheidslied van Willy Alberti

Roos en Toos
Duo dat met regelmaat optreedt. O.a. voor ouderen, verenigingen, in verpleeghuizen maar ook in huwelijksmissen en begrafenissen. Ze hebben twee keer meegedaan aan het smartlappenfestival in Someren waar ze twee keer met een eigen lied eerste werden voor een publiek van ongeveer 1200 tot 1500 man. De laatste keer namen ze ook de voor het eerst ingestelde publieksprijs mee naar huis.
Lied: Hij heeft een chatvriendin.
Modern drama: Een gelukkig getrouwd stel. Een ding ontbreekt; kinderen. De man vlucht steeds meer achter de computer.Als zij hem wil vertellen dat ze eindelijk zwanger is ziet ze op zijn beeldscherm "Lieve Linda, ik hou zo van jou e.d."

Ans Tuin
Amsterdamse volkszangeres met veelal Amsterdamse liedjes. Lied: Oh Amsterdam
Het is een verhaal over Amsterdam en dat je als Amsterdam trots bent op je stad.

Met vriendelijke groet,
Leiden Promotie VVV

Frank van Leeuwen
Tel: 071-5665607
Fax: 071-5665609
E-mail: (frankvanleeuwen@leidenpromotie.nl)

Postadres: Postbus 662, 2300 AR LEIDEN
Bezoekadres: Korevaarstraat 2a, LEIDEN

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie