Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leids Festival van het Levenslied

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht Leids Festival van het Levenslied

Het is logisch dat het Festival van het Levenslied in Leiden wordt gehouden. In deze stad werd Rietje Bey geboren. In haar leven groeide zij uit tot de Koningin van het Levenslied onder de artiestennaam De Zangeres zonder Naam. Zij was misschien wel de belangrijkste Nederlandse zangeres van de eeuw, zeker bezien vanuit het licht van het levenslied. Ondanks het feit dat zij verhuisde naar Limburg en verder ging onder de naam Mary Servaes - Bey, is zij altijd een dochter van de Sleutelstad gebleven en bleef zij immer herkenbaar aan haar Leidse tongval.

De Finale
Het Leids Festival van het Levenslied stelt talentvolle zangers en zangeressen in staat hun kunnen te tonen en mogelijk een grote carriere te beginnen Na de voorrondes op 9 en 10 mei jongstleden zijn er 14 finalisten overgebleven. 8 van de kanshebbers doen mee in de categorie "covers/klassiekers", de bestaande levensliederen. De overige zes treden op in de categorie "het nieuwe levenslied". Alle finalisten brengen op 22 september een nummer ten gehore. Daarmee moeten zij de jury overtuigen van hun talent. De jury beoordeelt de deelnemers aan de hand van een aantal criteria met betrekking tot tekst, compositie, zang, muziek en presentatie.

De Jury van het Leids Festival van het Levenslied bestaat uit: Sjors Julien (voorzitter)
Bart in 't Veld
Eric Fielemon
Alex Fonteyne
Simon Platteel

Presentatie wordt verzorgd door:
Hans Vandenburg (bekend van Westpop en Groupo Sportivo)

De prijzen zijn:
Gestreden wordt om: de Mary Bey Bokaal; een wisselbokaal (in beide categorieen) een geldbedrag van: ? 2.500,-, ? 1.000,- en ? 500,- (beide categorieen), CD-opname en cd in de studio's van Cat Music. Weekend voor zes personen in Landal Greenparks. (beide categorieen)

Aanvang: 20.15 uur

De volgorde van het programma is:
Artiest Nummer Categorie
Perlemoer De accordeonist Cover
Van De Straat Tango van de traan Nieuw
Duo De Kattebel Als moeder gaat vrijen Cover
Jessica de Does Zoveel mooie woorden Nieuw
De Flageolettes Samen zijn Cover
Max en Maria Haar kind Nieuw
Dempsey Stofwolk Cover
Krikke & Ikke Vanavond Nieuw
John van Tongeren Te jong Cover
Kek Brammie Nieuw
Ramon Als sterren aan de hemel staan Cover
't Gouden Randje Kijk me nog eenmaal aan Cover
Roos en Toos Hij heeft een chatvriendin Nieuw
Ans Tuin Oh Amsterdam Cover

Tijdens het juryberaad wordt een optreden verzorgd door Jacques Herb bekend van de mega-hit 'Manuela'.

Kaartverkoop:
Voorverkoop van de kaarten van de finale verloopt via de VVV Winkel te Leiden, Tel.: 0900-2222333 en op de avond zelf via de kassa van de Leidse Schouwburg. De kaarten kosten ? 25,=(1e rang) en 17,50 (2e rang).

Kijk voor meer informatie op www.levenslied.nl of bel met Frank van Leeuwen 071-5665607.

Biografieen artiesten en achtergronden Leids Festival van het Levenslied

De klassiekers:
De Flageolettes-Amsterdam, Ans Tuin-Amsterdam, Duo de Kattebel-Kapelle, Duo 't Gouden Randje- Den Haag, Dempsey- Leiden, John van Tongeren-Leiden, Ramon-Haarlem en Perlemoer- Amsterdam.

Het nieuwe levenslied:
KEK-Leimuiden, Max en Maria-Zwolle, Roos en Toos-Someren, Van de straat-Zevenhuizen, Krikke-Amsterdam en Jessica de Does-Breda. Perlemoer

Perlemoer: Verbastering van Parelmoer, de glanzende binnenkant van een grauwe schelp. Daarom: in de grauwe werkelijkheid zorgt Perlemoer voor de nodige kleur.
Liedjes van de straat - van het Parijse Montmartre tot in de haven van Amsterdam.
Lied: De Accordeonist
Meisje van de straat hoopt op een prachtige toekomst met haar geliefde.

Van de Straat
Een enthousiaste, ongeremde groep die midden in het leven staat en elkaar regelmatig uit de goot trekt. Ook als taan ze tot hun knieen in de bagger, altijd zullen ze vol rozengeur en zonneschijn de lach en de traan van het leven bezingen.
Lied: Tango van de traan.
Vanuit de hartstocht van de tango onstaat een niet bepaald kinderloos huwelijk, dat na veel omzwervingen en tangotranen, uiteindelijk eindigt in een eindeloze wals.

Duo De Kattebel
Treden op vanaf 1989 met Nederlandse kabaret- en revueliedjes. Smartlappen grotendeels van Willy Derby, maar ook bijvoorbeeld Koos Speenhof, Kees Pruis.
Lied: Als moeder gaat vrijen
Als de moeder van Jan (al zeven jaar weduwe) een nieuwe vriend krijgtr, profiteert de hele buurt ervan. Helaas: ze trouwen:

Jessica de Does
Geboren op 5-1-'83 te Breda. Zing ongeveer 4 jaar en ik heb 5 cd's in eigen beheer uitgebracht. Ik treed regelmatig op en ik heb ongeveer 3 jaar op zangles gezeten. En ik hoop dit jaar weer mee te mogen doen met het Leids Festival van het Levenslied. Ik heb in 2000 de talentenjacht van Breda gewonnen.
Lied: Zoveel mooie woorden
Een liefdesliedje over zon, maan en sterren.

De Flageolettes
De Flageolettes startten als duo in januari 1997. Ze treden regelmatig op met een muzikaal theatraal programma. Hierin brengen zij bekende en minder bekende melodieen en liederen uit allerlei werelddelen ten gehore. Om de diverse stijlen vorm te geven, maken zij gebruik van een uitgebreid instrumentarium; accordeon, contrabas, gitaar, viool etc. Samen zingen zij heel wat sterren van de hemel.
Lied: Samen zijn.
Samen zijn is samen lachen, samen huilen.

Max en Maria
Gepokt en gemazeld in het regionale popcircuit hebben zij hun grenzen verlegd. Zij schuwen niet langer het sentiment en gaan over lijken om hun doel te bereiken! Naast liedjes van de alom geprezen cd LEEDVERMAAK bestaat de voorstelling uit nog meer zelf gemaakte smartlappen, meezingers en liefdesliedjes. Max en Maria zingen tweestemmig begeleid door gitaar, orkestband, trommels, fluiten, toeters en bellen. Het repertoire is te omschrijven als smartlap met een grimlach, oftewel hoe dooier hoe mooier. Inspiratie voor de nummers haalt Max uit de (Zwolse) courant en uit de niet geheel vlekkeloze levenswandel van Maria. Max en Maria vertoeven met regelmaat in de studio voor het opnemen van nieuwe werkjes. Het laatste product is de cd WADDENLAND, ook weer geproduceerd door niemand minder dan Menno Beyer.
Kijk ook op: www.artofmusic.nl
Lied: Haar kind
Presidenten sluiten vrede maar het leed is niet geleden. Een moeder brengt haar kind naar het graf.

Dempsey
Het Leidse trio Dempsey speelt een eigen soort Nederlandstalige volksmuziek. De muziek van de Dempsey nummers zijn vaak zelf geschreven, de teksten daarentegen zijn veelal van Nederlandse en buitenlandse dichters. In 1999 bracht de groep de cd 'Door Een Toeval Uit' waarbij 13 op muziek gezette dichten van de Rotterdamse volkschrijver en dichter Willem van Iependaal. Daarnaast zijn ook andere dichters zoals Jean-Paul Rawie, Karel Eijkman, Yvonne Kroonenberg en Atilla Youpanqi. Tijdens het Festival van het Levenslied zal Dempsey een aantal bestaande maar redelijk onbekende levensliederen spelen.
Lied: Stofwolk
Arme dagloner zit na zijn werk uitgeput voor zijn huis. De baas komt langs in een dikke mercedes om mensen voor de volgende dag te werven.

Krikke & Ikke
Tom (26) is accountant bij KPMG in Amsterdam. Deze geboren Hoofddorper is gelukkig nog steeds ongelukkig, want: single. En dat feit inspireert hem telkens weer. Dromen van meisjes - teleurgesteld worden en ze vervolgens uitkotsen. Heerlijk! Maakt deel uit van de cabaretgroep Krikke, Ricke en ikke maar is solo op z'n sterkst.
Lied: Vanavond
Het lied geeft het verlangen weer dat we allemaal kennen van toen we nog vrijgezel waren, of van gisterenavond: Vanavond ga ik niet alleen naar huis!

John van Tongeren
John is 26 jaar, werkt bij de gemeente en in zijn vrije tijd ligt zijn hart en ziel in de muziek.
Lied: Te jong
Geen verder informatie.

KEK
KEK (Kommer En Kwel) is een 5-mans band, bestaande uit een zanger/saxofonist, accordeonist, gitarist, basgitarist en slagwerker uit de Leidse regio. Al vele jaren spelen zij muziek in meerdere stijlen, maar zij houden zich bijzonder graag bezig met het spelen van (zelfgemaakte) smartlappen. Na het niet geheel onverdeelde succes in de voorronde van vorig jaar, willen zij dit jaar wederom een gooi doen naar eeuwige roem. Daartoe brengen zij op dit Leidse festival een aantal zelfgemaakte smartlappen ten gehore.
Lied: Brammie
Het lied gaat over Brammie, een jongen die geboren wordt met kenmerken van het Down-syndroom. Desondanks ontwikkelt hij zich normaal. De grote vraag is??..? Het lied geeft antwoord.

Ramon
Haarlemse zanger van het hedendaagse levenslied, een mix tussen Koos Alberts en Frans Bauer
Lied: Als sterren aan de hemel staan
Hij zingt over een meisje, bij het zien van al die sterren aan de hemel, weet hij het zeker. Wij zijn nooit meer alleen.

Duo 't Gouden Randje
Duo 't Gouden Randje bestaat uit de broers Andre en Nico Kuickhof. Samen zingen zij tweestemmig het oude levenslied. Andre begeleidt daarbij de stemmen met een accordeon. Tussendoor komt hun priveleven aan bod, waarin moeder, de biljardclub van Nico en de door Andre nog niet verwerkte dood van vader een belangrijke rol spelen. Veel van de liedjes zijn droevig. Zonder verdriet geen vreugde is dan ook het motto van de broers. Lied: Kijk me nog eenmaal aan.
Afscheidslied van Willy Alberti

Roos en Toos
Duo dat met regelmaat optreedt. O.a. voor ouderen, verenigingen, in verpleeghuizen maar ook in huwelijksmissen en begrafenissen. Ze hebben twee keer meegedaan aan het smartlappenfestival in Someren waar ze twee keer met een eigen lied eerste werden voor een publiek van ongeveer 1200 tot 1500 man. De laatste keer namen ze ook de voor het eerst ingestelde publieksprijs mee naar huis.
Lied: Hij heeft een chatvriendin.
Modern drama: Een gelukkig getrouwd stel. Een ding ontbreekt; kinderen. De man vlucht steeds meer achter de computer.Als zij hem wil vertellen dat ze eindelijk zwanger is ziet ze op zijn beeldscherm "Lieve Linda, ik hou zo van jou e.d."

Ans Tuin
Amsterdamse volkszangeres met veelal Amsterdamse liedjes. Lied: Oh Amsterdam
Het is een verhaal over Amsterdam en dat je als Amsterdam trots bent op je stad.

Met vriendelijke groet,
Leiden Promotie VVV

Frank van Leeuwen
Tel: 071-5665607
Fax: 071-5665609
E-mail: (frankvanleeuwen@leidenpromotie.nl)

Postadres: Postbus 662, 2300 AR LEIDEN
Bezoekadres: Korevaarstraat 2a, LEIDEN

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...