Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse Straatschilderwedstrijd rond Jeroen Bosch

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING CITY ROTTERDAM

Rotterdamse Straatschilderwedstrijd rond Jeroen Bosch

Op zaterdag 22 en zondag 23 september 2001 laten amateurkunstschilders zich inspireren door Jeroen Bosch tijdens de eerste Straatschilderwedstrijd in Rotterdam. Op de Lijnbaan, de Beurstraverse en het Binnenwegplein zullen zij strijden om de eerste plaats, wat het winnende schilderij een prominente plaats in de stad oplevert. Stichting City Rotterdam organiseert de activiteit in samenwerking met de winkeliers in het kader van het culturele jaar.

De thema's waarbinnen de schilders gaan werken zijn drie thema's van Jeroen Bosch: 'eten', '(on)deugden', en 'monsters'. Op zaterdag 22 september van 10.00-17.00 uur en op zondag 23 september van 12.00-15.00 uur krijgen zij gelegenheid om op straat aan hun schilderij te werken. Een jury van bekende Rotterdamse kunstenaars en andere deskundigen zal de kunstwerken beoordelen en op zondag om 17.00 haar eindoordeel uitspreken tijdens de prijsuitreiking.

Deelnemers kunnen zich tot 9 september 2001 aanmelden bij Mozaick, telefoon 010-4264166.

De straatschilderwedstrijd organiseert Stichting City Rotterdam in het kader van het project City Dressing, dat dit jaar als pilot is gestart. Doel is om Rotterdamse binnenstadsondernemers de komende jaren in toenemende mate te betrekken bij evenementen in de stad, zodat zij daar op in kunnen haken. De City Dressing activiteiten staan dit jaar in het kader van Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa.

15 aug 01 13:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie