Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herdenkingen Slag om Arnhem

Datum nieuwsfeit: 22-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Herdenkingen Slag om Arnhem

21-09-2001

Op verschillende plaatsen wordt dit weekend de Slag om Arnhem (1944) herdacht. Onder andere in Arnhem, op de Ginkelse hei en op de begraafplaats in Oosterbeek worden herdenkingsceremonies gehouden. Personeel van het Regionaal Militair Commando Oost en vliegbasis Soesterberg zijn nauw betrokken bij de herdenkingen.

Zaterdag 22 september maken een aantal Engelse militairen en veteranen een parachutesprong boven de Ginkelse heide. Zondag 23 september vindt de herdenking plaats op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Drie Hercules vliegtuigen van de Engelse luchtmacht en de Dakota van de Battle of Britain Memorial Flight (BBMF) vliegen tijdens deze herdenking een Fly By. Naast veteranen geven militairen van het 4e Britse Parachutisten Bataljon, van Air Crews van de RAF en van het Army Air Corps acte de présence. Voorts zal een aantal VIP´s, onder wie W.S. Churchill MP, de kleinzoon van de Britse Premier ten tijde van de oorlog, en General Sir Mike Jackson bij de herdenking aanwezig zijn.

Namens de Koninklijke Landmacht coördineert het Regionaal Militair Commando Oost de activiteiten ten behoeve van de Airborne herdenkingen. De ceremoniële taken worden uitgevoerd door militairen van de Luchtmobiele Brigade.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie