Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten stadsdistricten Utrecht, 11.15 uur

Datum nieuwsfeit: 23-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-09-2001
Persberichten stadsdistricten Utrecht, 11.15 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Europalaan. Toen het kenteken werd nagetrokken bleek de auto als gestolen te boek te staan. De inzittenden, twee mannen in de leeftijd van 27 en 41-jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Op zaterdagavond rond twaalf uur werd een 21-jarige Utrechter aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Politieagenten in een onopvallende politieauto zagen dat de 21-jarige met hoge snelheid over de Brailledreef reed. De 21-jarige werd gecontroleerd en hieruit bleek dat hij in een gestolen auto reed. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT- Op zaterdagavond raakte omstreeks half acht een motorrijder (leeftijd onb) uit Utrecht gewond. De motorrijder reed op de Blauwkapelseweg en kwam door nog onbekende oorzaak ten val en gleed tegen een auto aan. Door deze aanrijding raakte de motorrijder oa gewond aan hoofd en heup en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De motorfiets raakte zwaar beschadigd.

UTRECHT- Op zaterdagmiddag raakte een motoragent gewond na een ongeval met zijn motorfiets. De agent reed op de Kanaalweg toen hij een spoedopdracht kreeg. Ter hoogte van de Admiraal Helfrichlaan raakte de motorrijder door nog onbekende oorzaak ten val en botste tegen een hekwerk. De agent werd met oa een gebroken arm/ribben en een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis. De motorfiets gleed door en kwam tegen een fietsster aan welke kwam te vallen. De fietsster liep een schaafwond op aan haar hand.

Vernieling kerk

UTRECHT- Op zaterdagavond werden omstreeks kwart voor tien enkele ruiten vernield van een kerk gelegen aan de Fasco da Gamalaan.

De koster was in de kerk aanwezig en hoorde glasgerinkel aan de achterzijde van de kerk en ging poolshoogte nemen. Hij zag vervolgens dat er enkele ruiten waren vernield en dat er brandend materiaal naar binnen was gegooid. De brandweer werd gewaarschuwd een bluste het brandje.

Getuigen verklaarde enkele jongens bij de kerk hebben zien wegrennen. De politie onderzoekt de zaak.

Opstandige automobilist

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij zich had misdragen tegenover politieagenten.

Surveillerende agenten reden over de Timorkade toen ze zagen dat de 30-jarige man zijn auto had geparkeerd in een bocht waardoor overige autos moeilijk konden passeren. De man werd aangesproken en gevraagd of hij zijn auto wilde verplaatsen. De 30-jarige man weigerde dit waarop de agenten een bon uitschreven. De man werd hierop erg boos en duwde de agent weg.

Hij werd vervolgens na hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie