Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeroen Bleekemolen kampioen Fly You Clio Renault Sport Cup

Datum nieuwsfeit: 23-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Jeroen Bleekemolen kampioen

Jeroen Bleekemolen heeft de strijd om de titel in de Fly You Clio Renault Sport Cup voortijdig in zijn voordeel beslist. Jeroen won de voorlaatste race van de competitieve merkencup op Spa-Francorchamps, terwijl zijn enige echte overgebleven rivaal in de strijd om de titel Phil Bastiaans niet scoorde.

Jeroen Bleekemolen was al de snelste in de trainingen, voor Pim van Riet, John de Vos en Phil Bastiaans. Laatstgenoemde schoot op de startgrid naar voren op het moment dat het licht nog rood was, hij remde vlug af en stond stil op het moment dat het licht op groen ging. Phil werd toch bestraft met een stop & go penalty, en dat kostte hem de kans op de titel. Jeroen Bleekemolen stond in het begin van de race onder zware druk van John de Vos, die in de slipstream van de Clio van Jeroen kon blijven. Vlak voor het einde van de race ging het echter flink mis met De Vos, hij ging hard van de baan en over de kop op Raidillon. John de Vos was niet de enige, in de eerste ronde gingen er vele auto's van de baan. Hierdoor zag de wedstrijdleiding zich genoodzaakt om de race achter de safety car voort te zetten. Slachtoffer was onder meer gastrijder Christiaan Frankenhout.

Nadat De Vos was uitgevallen nam Michael Bleekemolen de tweede plaats over en verhoogde daarmee de feestvreugde voor Team Bleekemolen. Pim van Riet werd derde. Mario Bik was de snelste Junior. Paul Meijer werd aanvankelijk als tweede gehuldigd, maar hij werd later gediskwalificeerd omdat de motor van zijn Clio niet verzegeld was. Rory Bertram werd daardoor tweede, voor Michael Sanstra.

Uitslag:

1. Jeroen Bleekemolen

2. Michael Bleekemolen, op 4,682

3. Pim van Riet, op 8,775

4. Mario Bik, 9,347

5. Marcel van Vliet, op 11,409

Stand na zes races:


1. Jeroen Bleekemolen 118 (kampioen)

2. Phil Bastiaans 84

3. Jeroen Reijntjens 69

4. Pim van Riet 69

5. Michael Bleekemolen 62.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie