Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije zondag zet ambtenaren en bestuurders op racefiets

Datum nieuwsfeit: 23-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 20 september 2001

Autovrije zondag zet ambtenaren en bestuurders op de racefiets

Eindhoven organisator Grote Steden Toertocht

Op zondag 23 september aanstaande wordt voor de vierde keer de Grote Steden Toertocht verreden. Voor het eerst is Eindhoven vertrek- en aankomstplaats. Aan deze fietstocht, met een lengte van circa 180 kilometer, doen ambtenaren en bestuurders van de provincie en de vijf Brabantse grote steden mee.

Indoorsportcentrum
Naar verwachting zullen rond de 120 parttime wielrenners klokslag 9.00 uur op een sein van burgemeester Welschen de parkeerplaats naast het Indoorsportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan verlaten. Onder begeleiding van politie op motoren rijdt de groep in gesloten peloton richting de Kempen. Daar doorkruist de massa onder andere Oirschot, Oost- en Middelbeers, Moergestel, Vessem en Veldhoven. Rond 12.30 uur is het peloton terug voor een lunchpauze. Na het tweede startsein om 13.00 uur door wethouder R. Bun van Grotestedenbeleid, Volkshuisvesting & Verkeer, gaat het noordwaarts. Doorkomstplaatsen zijn Oirschot, Liempde, 's-Hertogen-bosch, Schijndel, Beek & Donk, Helmond, Nuenen en Geldrop. Na in totaal ongeveer 180 kilometer wordt de groep rond 17.30 uur bij het Indoorsportcentrum terug verwacht.

Deze fietstocht symboliseert de verbondenheid tussen Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch, Tilburg en de Provincie. Het Brabantse Grotestedenbeleid en de samenwerking onder de paraplu van Brabant Stad zijn duidelijke voorbeelden van het gevoel van verbondenheid tussen steden en provincie. Een verbondenheid die onderstreept dat Noord-Brabant zich realiseert dat bestaande problemen en kansen het beste gezamenlijk kunnen worden aangepakt of gegrepen.

Fototip
8.45-9.00 uur: burgemeester Welschen 'schiet' de deelnemers weg 12.45-13.00 uur: wethouder Bun geeft startsein tweede omloop

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie