Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NK Marathon Windsurfen om Texel met uitstekende wind

Datum nieuwsfeit: 23-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 23-9-2001

WINDSURFEN - Omstandigheden NK Marathon Windsurfen beter dan ooit!!
---

De twaalfde editie van de zwaarste windsurfrace omTexel, de beroemde Texel Race, is vandaag onder geweldige omstandigheden gestart en gefinishd bij Paal 9 op Texel. De 59 deelnemers, waaronder zes dames, gingen onder grote publieke belangstelling om half elf van start met een stevige bries kracht 5 en veel zon. Deze omstandigheden mogen voor deze 100 km lange tocht ideaal worden genoemd. Direct na de start bleek hoe belangrijk de materiaal keuze is. Negen deelnemersn moesten de tocht staken vanwege een verkeerde zeilkeuze. Ook later in de race hebben nog een aantal deelnemers moeten afhaken omdat de
omstandigheden zwaarder waren dan men had ingeschat. Ook hebben enkele deelnemers de strijd moeten staken omdat ze niet tijdig genoeg over de beruchte ondiepten op de Waddenzee konden komen. Uiteindelijk hebben 29 deelnemers de finish bij Paal 9 kunnen halen waarbij de winnaar er 2 uur en 17 minuten over heeft gedaan. De als eerste gefinshde deelnemer is niet alleen winnaar van de Texel Race, maar mag zich tevens Nederlands Kampioen Marathon noemen. Van de zes gestarte dames is één dame in staat geweest om de wedstrijd uit te varen. Hieronder is de uitslag weergegeven, terwijl de volledige uitslag binnenkort op onze site te lezen is.


1. Adrie Keet (H 34) uit Oostzaan, tevens Nederlands Kampioen Marathon
2. Peter Heida (H 900) uit Joure

3. Ron Ruiter (H 1111) uit Heerhugowaard

4. Stefan van den Berg (H 1) uit Hoorn

5. Stefan Gideonse (H 119) uit Veere

Verder zijn nog gefinshd Klaas Jan van der Vis (H 4204) als eerste Texelaar en Adriaan van Rijsselberghe (H 82) als jongste deelnemer (17 jaar) en eveneens afkomstig van Texel. De eerste en enige dame die de finish heeft weten te bereiken is Aukje Meppelink (H 65) uit Almere.

Tijdens de wedstrijd werd het publiek geïnformeerd over de stand van zaken van de wedstrijd door Radio Texel, waardoor deze race de best te volgen zeilwedstrijd in Nederland mag worden genoemd. Tevens werden publiek en deelnemers getrakteerd op gratis vers gebakken vis en een demonstratie kite-surfen (een combinatie van surfen en vliegeren) door Wouter Nicolaas en Evert Pronk. Deze demonstratie werd mogelijk gemaakt door Simmer en toonde aan dat hier sprake is ven een nieuwe en zéér spectaculaire sport. Verder werd dit evenement mogelijk gemaakt het bekende Vakantiecentrum De Krim op Texel en Maas en Waal Beton.

Alle informatie over de Texelrace alsmede de volledige lijst met uitslagen en finishtijden kunt u nog eens rustig nalezen op onze site www.texelrace.nl

De dertiende editie van deze race zal in september 2001 worden gevaren.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Windsurfen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie