Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spirit of the Street Tour in 013 Tilburg

Datum nieuwsfeit: 23-09-2001
Bron: 013 Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
013 Tilburg

23-9-2001 Spirit of the Street Tour: The Business The Choice
aanvang: 16.00 uur, zaal open:15.00 uur
entree: f 25,00 (¬ 11,36)
voorverkoop: f 25,00 + f 4,50 service (¬ 11,36+ ¬ 2,05 service) voorverkoop vanaf 18 augustus


+ Gas GAzzlers

Twee dagen na het hardcorepunkspektakel in de Kleine Zaal en Bat Cave staan maar liefst vijf streetcoreformaties in The Choice.

Zij waren de eerste die OI riepen, waren kaal toen en zijn nu nog kaal nu. 21 jaar later is 'Oi' nog steeds hun leuze, zijn ze nog steeds compromisloos en 'Anarchy In The Streets' het beste tijdverdrijf wat je maar kunt hebben. The Business. Splinternieuw werk ligt in de schappen bij uw platenboer en dit is het bewijs dat punk verrijkt met bier en voetbalpraatjes nog springlevend is. 'No Mercy For You' kwam tot stand met de hulp van Rancid hanenkam Lars Fredericksen, ook zo'n oerpunkbeest. Het album werd uitgebracht door Epitaph en Mick, Steve, (een andere) Mick en Lol adviseren hun fans 'Steal This Record', aldus een songtitel.

De streetpunkgolf bleef niet beperkt tot op het eiland van de Britten, ook in de V.S. balde bands hun vuisten en begonnen met het maken van harde sociale core. In het midden van de jaren tachtig ontpopte bands als Murphy's Law tot de crème de la crème van die scene. Hun titelloos debuut uit 1986 is een klassieker geworden. De opvolgers zijn eveneens een must voor liefhebber. Het heeft even geduurd maar eindelijk is er weer nieuw werk. 'Dedicated' heet het furieus schijfje en werd geproduceerd door Daniel Rey. Murphy's Law heeft altijd wel een gezonde dosis humor in hun nummers verwerkt&Ondanks of dankzij de controverse over bepaalde teksten heeft de Veldhovense streetcoreband Discipline vele fans vergaard. Geïnspireerd door The Business en Tech-9, dus Oi meets hardcore, leveren Joost en co jaarlijks een pittig album af. Het laatste brok bruut geweld heet 'Love Thy Neighbour'. Met name vanaf het podium krijgen tracks als& een extra impuls. Inderdaad boze kempencore. Blazers en hardcore, een vreemd huwelijk maar wel perfect. De opjuttende blazerspartijen passen wonderwel bij snelle, raggende punkriffs. The Spitvalves is zo'n band. Amerikaans, opgericht in 1993 en met een pracht skacorealbum in de bagage komt dit multicultureel gezelschap onze richting op. Wellicht de stiekeme headliner. Op de laatste Vans Warped Tour bewees deze mix van Mighty Mighty Bosstones, Fugazi en the Beastie Boys zeer aanstekelijk te werken. Het publiek ging meermaals uit het dak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie