Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie tuinders genomineerd voor Jonge Ondernemersprijs 2001

Datum nieuwsfeit: 24-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

Drie tuinders genomineerd voor Jonge Ondernemersprijs 2001

Donderdag 20 september 2001 - Ze komen alledrie uit de wereld van de tuinbouw. maar dat is toeval. Aanstaande maandag wordt bekend gemaakt wie van de genomineerden de Jonge Ondernemersprijs van de kring Aar-, Gouwe-, en Rijnlanden in de wacht sleept.

Het is de derde keer dat de kring jonge boeren en tuinders voor het voetlicht haalt met een prijs. De winnaar, maar ook de overige genomineerden hebben in de ogen van de jury een positieve uitstraling naar de maatschappij.
De keuze is dit jaar gevallen op drie bloemenkwekers. Gert Jan van Rijn kweekt op 16.000 vierkante meter alstroemeria's, Remon van Veen is leliekweker en Jeroen van der Hoorn kweekt zomerbloemen en is tevens tulpenbroeier.
Volgens regiomanager Jos Beugelsdijk sprongen de tuinders er uit doordat ze goed in staat zijn zichzelf te bedruipen. Qua financiële positie ontvangen ze weinig hulp van buitenaf. Ook proberen ze op een of andere manier een maatschappelijk verantwoord product te kweken. Verder viel een van de bedrijven op door zijn sociale gezicht. Op het moment dat hij wilde uitbreiden, heeft hij uitgebreid contact gehad met zijn buren.
Een deskundige jury zal maandagavond 24 september de hoofdprijs uitreiken in het Dorpshuis in Ter Aar. Overigens zijn niet alle leden afkomstig uit de agrarische wereld. Beugelsdijk: We hebben bewust gekozen voor mensen uit andere delen van de samenleving. Naast potplantenkweker Teun van der Eijk, zitten ook de acteur Bram van der Vlugt en zijn vrouw en lokale politica Clari Visser-Kleyne in de jury. De winnaar kan een bedrag van duizend gulden in zijn zak steken. Alle genomineerden ontvangen een oorkonde.

(Auteur: Redactie Westweek)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie