Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU over situatie landen Unie van de rivier Mano

Datum nieuwsfeit: 24-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Union
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Unie van de rivier Mano : ontwikkeling van de situatie Press Release: Brussels (24-09-2001) - Press: 316 - Nr: 11777/01
---
Brussel,
24 september 2001

11777/01 (Presse 316)

P 155/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

betreffende de ontwikkeling van de situatie in de landen van de Unie van de rivier Mano

De Europese Unie is verheugd over de vooruitgang die is bereikt in de dialoog tussen de drie landen van de Unie van de rivier Mano, met name in het kader van de recente ontmoetingen tussen hun ministers van Buitenlandse Zaken in Monrovia, Freetown en Conakry.

De Europese Unie is ingenomen met de verklaringen die zijn afgelegd en de verbintenissen die zijn aangegaan op die ontmoetingen, vooral op het gebied van een gemeenschappelijk optreden van de betrokken landen tegen de groepen die een rol spelen in de gebeurtenissen die de regio destabiliseren, de invoering van een gemeenschappelijke patrouille aan de grenzen tussen de drie landen en de bestrijding van de verspreiding van lichte wapens. De Unie verzoekt de landen van de Unie van de rivier Mano om zo spoedig mogelijk vooruitgang te boeken op die drie punten.

De Europese Unie prijst zich tevens gelukkig met de door de ministers van Buitenlandse Zaken voor januari 2002 in het vooruitzicht gestelde ontmoeting tussen de Staatshoofden van Guinee, Sierra Leone en Liberia.

De Europese Unie verzekert de Staatshoofden van de drie landen dat zij hen zal steunen in hun streven naar een oplossing voor de conflicten die in de subregio blijven bestaan. Zij memoreert haar bereidheid om te blijven bijdragen tot de dialoog tussen de betrokken landen, in het bijzonder via de Speciale Vertegenwoordiger van het voorzitterschap voor West-Afrika, de heer Hans Dahlgren.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.


---

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie