Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Taalbus rijdt door Nederland

Datum nieuwsfeit: 24-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KON. INSTITUUT VOOR DE TROPEN

De Taalbus rijdt door Nederland

Amsterdam, 24 september 2001

De Taalbus rijdt door Nederland
Van 24 t/m 26 september staat de bus in Amsterdam

2001 is het Europees Jaar van de Talen. In het kader van dit jaar rijdt in de maand september de Taalbus door Nederland. Op 24 en 25 september staat de Taalbus geparkeerd op de Dam en op 26 september bij de Stopera in Amsterdam.

Prominenten uit de wereld van de politiek, de kunst en de sport zullen een bezoek brengen aan de bus en hun eigen ervaringen met het ontwikkelen van vaardigheid in een vreemde taal met bezoekers delen. Zo zullen op woensdag 26 september, op de Europese Dag van de Taal, Joke de Kruijf (actrice) om 10.00 uur, Jeremiah Flemming (acteur) om 12.15 uur, Geert Dales (wethouder financiën Amsterdam) om 13.00 uur en Rachma el Mouden (allochtoon zakenvrouw van het jaar) de bus bezoeken.

In en rond de bus zullen diverse activiteiten met betrekking tot taaltrainingen worden georganiseerd. Acteurs en taaltrainers zorgen voor een speelse omlijsting van het programma rond het thema Interculturele Communicatie. In de bus kunnen belangstellenden onder meer een vrijblijvend intakegesprek ondergaan om een idee krijgen van het niveau van hun taalvaardigheid.
De Taalbus is een initiatief van de VTN, de Verenging Taleninstituten Nederland, de branchevereniging waarbij praktisch alle gerenommeerde taleninstituten zich hebben aangesloten. Geïnteresseerden in taal zijn welkom in de bus. Deze dagen worden aangeboden door de vijf Amsterdamse VTN-leden: KIT Intercultural Communication (Koninklijk Instituut voor de Tropen), Eerste Nederlandse Talenpraktikum, ITA Instituut voor Talen, Foreign Affairs en Vrisekoop Talen.

Talen openen deuren
De Europese Commissie en de Raad van Europa willen met het Europees Jaar van de Talen een brede talenkennis onder de Europese burgers stimuleren, want wat zijn open grenzen waard als we elkaar niet begrijpen? Een taal leren is boeiend en leuk. Talen openen deuren: naar andere culturen, andere mensen en naar werk. Talen worden geleerd en bestudeerd op scholen en aan universiteiten. Honderdduizenden mensen vinden jaarlijks hun weg naar talenpractica, avondschool, volksuniversiteiten en professionele taleninstituten. Bedrijven en overheidsorganisaties besteden bij die instituten jaarlijks miljoenen euro.s aan taaltrainingen voor hun medewerkers. Naast Nederlands voor Anderstaligen (30%) en Engels (35%) zijn Frans (13%), Duits (12,5%) en Spaans (8%) de meest gevraagde cursussen. Meestal gaat het om individuele trainingen aan de hand van een speciaal voor elke cursist opgesteld programma.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie