Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging persreis naar Calabrië, Zuid- Italië

Datum nieuwsfeit: 24-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 16 JUNI 2001

Uitnodiging persreis naar Calabrië
het paradijs in Zuid- Italië

Enotria Travel organiseert in samenwerking met Alitalia, Sunnycars en Regione Calabria een persreis naar Calabrië. Vertrek op maandag 24 September 2001 om 9.40 vanaf Amsterdam. Retour op vrijdag 28 September 2001 om 14.35 vanaf Lamezia Terme.

Het programma

24/9 Vertrek om 9.40 vanaf Schiphol. We vliegen met Alitalia via Milaan naar Lamezia Terme. Daar aangekomen gaan we naar Santa Severina, waar we worden ontvangen bij Agri-toerisme Le Puzelle. Hier staat een welkomstbuffet voor ons klaar met lokale gerechten. Later in de middag gaan we naar Santa Severina om dit werelderfgoed te bezichtigen, we zullen o.a. de Kathedraal en het kasteel bezichtigen. Aansluitend dineren we in het restaurant "La Tana del Re". Na het diner zullen we, onder het genot van een drankje, wat indrukken op kunnen doen van Crotone.

25/9 Na het ontbijt vertrekken we naar Civita, een oud-Albanees dorpje. Onderweg stoppen we even bij de archeologische opgravingen in Sibari. In Civita worden we ontvangen door de lokale culturele associatie. Onze lunch bestaat uit typisch oud-albanese gerechten. In de middag vertrekken we naar Morano Calabro om dit typische stadje te bezichtigen op de weg terug stoppen we in Agri-toerisme La Locanda del Parco om te kunnen genieten van de lokale gerechten en huisgemaakte wijn. Onze weg terug naar Santa Severina zal ons door het hart van het Nationale park "La Sila" voeren.

26/9 In de morgen gaan we naar een kaasboerderij om te genieten van een ontbijt op basis van "l'imburrata". Tijdens ons bezoek aan deze kaasboerderij zien we hoe ricotta wordt gemaakt. Later in de ochtend bezoeken we een wijnhuis waar we verschillende wijnen zullen proeven. Op onze weg naar "le castella" stoppen we even in Crotone en Capo Colonna. Bij le Castella (een normandisch kasteel) lunchen we in het restaurant "Decanata". In de middag vertrekken we naar Tropea waar we in een hotel overnachten. Vlak voor het avondeten bezoeken we even Capo Vaticano om te genieten van de zonsondergang. In een typisch lokaal restaurant eten we typische calabrese gerechten en drinken we de huisgemaakte wijn. We keren terug naar Tropea om nog even een drankje te nuttigen alvorens we naar het hotel gaan.

27/9 's Morgens vroeg gaan we naar het nationale park "Aspromonte" voor een ontdekkingstocht door de natuur. We volgen de rivier Stilaro op weg naar de waterval van Marmarico. Tijdens de wandeltocht langs (en soms door) de rivier passeren we Bivongi, een Calabrees bergdorpje. Aangekomen bij de waterval genieten we van een traditionele barbecue. Op de terugweg stoppen we in het vissersdorpje Scilla om te dineren. We overnachten in Tropea.

28/9 In de ochtend doen we het rustig aan en kunnen we nog even genieten van het strand alvorens we naar de luchthaven moeten gaan om terug te vliegen naar Amsterdam.

Aanmelding voor deze persreis (uiterlijk 31 juli):

Enotria Travel
t.a.v. Lex Raymakers of Tina Altieri
Loodskotterhof 147
1034CM Amsterdam

Tel. 020-7798338
Fax. 020-7782274
E-mail (info@enotria.nl)

Wie en wat is Enotria Travel

Enotria Travel is eind 1999 opgericht door twee Calabrezen die in Amsterdam wonen: Tina Altieri en Vincenzo Dioguardi, samen met Tina's echtgenoot - Lex Raymakers die inmiddels ook een grote liefde voor Calabrië heeft ontwikkeld.

Verknocht als zij zijn aan hun geboorteland, willen ze vooral de charme en de pracht van het nog zo ruige en pure gebied aan iedereen overbrengen. Via eigen contacten in het gebied zorgen zij voor een uniek reisaanbod. Zij kennen alle locaties persoonlijk en doen ook aanbevelingen voor plaatselijk bekende restaurants, excursies en lokale festiviteiten. Centraal staat de persoonlijke aanpak, geheel passend bij dit pure, zo op tradities gerichte stukje Italië.

Momenteel zijn SGR en ANVR lidmaatschap in aanvraag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie