Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Midden-Holland ontvangt half miljoen voor milieusamenwerking

Datum nieuwsfeit: 24-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

21-09-2001

Dit is een gezamenlijk bericht van het Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland

Midden-Holland ontvangt
ruim half miljoen om milieusamenwerking te verbeteren

Op maandag 24 september ondertekenen het Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan (ISMH) en de provincie Zuid-Holland de bestuursovereenkomst regionale doorwerking Beleidsplan Milieu en Water (BMW). De ondertekening vindt plaats in het Midden-Holland Huis, Thorbeckelaan 5 in Gouda om 10.00 uur. Voor het ISMH tekent de heer B. Meinema (portefeuillehouder milieu van het ISMH), gedeputeerde L. van Ruijven tekent namens de provincie. In totaal stellen Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) fl. 560.000,- aan stimuleringsgelden beschikbaar voor de regio Midden-Holland voor de periode 2001-2004. Het geld wordt met name besteed aan de opstelling en uitvoering van het Regionaal Meerjarenprogramma Milieu Midden-Holland.

Het BMW van de provincie Zuid-Holland zet een nieuwe koers in voor het milieubeleid. Het beleidsplan is er voornamelijk op gericht om in te spelen op maatschappelijke problemen omtrent milieu en water. Tevens staan de aspecten duurzaamheid en omgevingskwaliteit centraal in het beleidsplan. Om deze aspecten ook centraal te laten staan in de Zuid-Hollandse regio's is samenwerking erg belangrijk. De stimuleringsgelden van de provincie geven een extra duwtje in de rug bij de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke regionale samenwerking. Ook wil het BMW dat milieuaspecten worden meegenomen in plannen van andere beleidsvelden (verkeer, ruimtelijke ordening etc.).

In Midden-Holland zal langs verschillende wegen de milieusamenwerking tussen de gemeenten en de integratie van milieubeleid in andere beleidsvelden worden versterkt. Er zal o.a. een medewerker worden aangesteld die de taak krijgt om als "procesaanjager" de uitvoering van de activiteiten te coördineren en ondersteunen. Tevens zal met alle betrokkenen een opleidings- en trainingstraject worden doorlopen om de samenwerking verder te versterken. Ook zullen instrumenten ontwikkeld worden om beter van elkaars kennis gebruik te gaan maken. In de eerste fase wordt in het regionaal meerjarenprogramma vastgelegd welke projecten worden uitgevoerd en hoe men de nieuwe werkwijze zal gaan gebruiken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie