Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Waddinxveen/Boskoop start bromfietscontrole

Datum nieuwsfeit: 24-09-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 september 2001

Politie start project bromfietscontrole

Waddinxveen/Boskoop De politie start op maandag 24 september een drie weken durend project op het gebied van verkeer in de gemeenten Waddinxveen, Boskoop, Nieuwerkerk, Zevenhuizen, Moordrecht en Moerkapelle. De vier verkeersitems die de politie in het bijzonder aanpakken deze weken zijn 'bromfiets, roodlicht, alcohol en snelheid'. Doelstelling van het project is het verhogen van de verkeersveiligheid. Het project zal zowel een preventief als een repressief karakter hebben.

Op maandag 24 september wordt op de Dreef te Waddinxveen van 08.00 uur tot 10.00 uur een preventieve bromfietscontrole gehouden. Bij geconstateerde technische gebreken zal tijdens die controle niet worden opgetreden. Bromfietsers kunnen op die maandag hun voertuig ter controle aanbieden. Men krijgt aan de einde van die controle een formulier mee met daarop de geconstateerde gebreken. De controle wordt georganiseerd in samenwerking met de verkeersdienst. Hierna zal er voornamelijk verbaliserend worden opgetreden op genoemde verkeersitems. Een voorbeeld, een boete voor het niet voldoen aan de gestelde eisen van de uitlaat bedraagt f 180,--. Voor rijden door rood licht bedraagt de beschikking voor een automobilist fl 180,--.

Uit de landelijke jaarcijfers van Verenigde Verkeers Veiligheid (3VO), blijkt dat het aantal slachtoffers van verkeersongevallen naar leeftijd hoog scoort in de leeftijden van 15 tot 20 jaar. Namelijk 138 ongevallen, waarvan 102 mannen en 36 vrouwen. Van de 1160 ongevallen in het jaar 2000 zijn er 106 doden gevallen wat betreft ongevallen met de bromfiets.


Noot voor de redactie;

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie