Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toeristische keten Costa Rica doorgelicht op duurzaamheid

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Utrecht, 24 september 2001

DUURZAAM OP REIS NAAR COSTA RICA
toeristische keten doorgelicht op duurzaamheid

De reisorganisatie Travel Unie Nederland (TUI), eigenaar van onder meer Arke Reizen, Holland International en De Boer & Wendel, gaat een duurzame reis naar Costa Rica ontwikkelen. "Door samen te werken met kleine lokale ondernemers, die een duurzaam product aanbieden, worden drie vliegen in één klap geslagen" aldus Nico Visser, manager Duurzaam Toerisme bij Travel Unie. "De gevolgen voor natuur en milieu blijven beperkt, een groter deel van de inkomsten komt terecht bij lokale ondernemers en het contact met de lokale bevolking biedt een onvergetelijke vakantie ervaring".

De reis wordt samengesteld binnen een project waarin alle partijen in de toeristische keten - van reisbureau tot souvenirverkoper - een rol spelen. Bedoeling van het project is het doorlichten van de hele "toeristische keten" tussen beide landen. Alle aspecten van de toeristische keten moeten zoveel mogelijk voldoen aan duurzaamheidscriteria die in het kader van het project worden geformuleerd. De nieuwe reis zal volgens deze criteria worden opgezet, en ook bestaande reizen van Travel Unie naar Costa Rica worden op hun duurzame gehalte getoetst.

Co-ordinatie van het project is in handen van Wageningen Universiteit en BUITEN, Bureau voor Economie & Omgeving. Zij leggen de eerste contacten tussen de verschillende partijen en kijken kritisch naar de duurzaamheidscriteria waarmee wordt gewerkt. René van der Duim, onderzoeker aan Wageningen Universiteit, benadrukt het strategische belang van het project. "De reiswereld loopt over het algemeen niet voorop als het gaat om duurzame ontwikkeling. Daarom ben ik ook zo blij met dit project en met de samenwerking met een reisgigant als TUI. Als dit initiatief succesvol is, is dat een belangrijk signaal naar de reisindustrie dat duurzaam toerisme ook in commerciële zin loont".

Het is de bedoeling dat in 2003 de eerste Nederlandse toeristen een duurzame vakantie in Costa Rica zullen doorbrengen.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met:

Janine Caalders
BUITEN, Bureau voor Economie & Omgeving
Postbus 13109
3507 LC UTRECHT
(info@BureauBUITEN.nl)
(030) 231 89 45

Voor meer informatie over het duurzame-ontwikkelings-verdrag met: Jeanet Meppelink
Communicatiemedewerker Ecooperation
(020) 422 11 40

Voor meer informatie over de rol van Travel Unie met: Patricia Egelie, manager pers & public relations, tel. (070) 326 63 72.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie