Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weekbericht Bloemenveiling week 38 2001: Planten

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bloemenveiling Holland
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 38 2001: Planten

In week 38 werden er ruim 6,5 miljoen stuks planten verhandeld via Bloemenveiling Holland. Dit was 12 % minder dan in dezelfde week van het jaar 2000. Het natte najaarsweer van de afgelopen week zorgde ervoor dat er minder werd aangevoerd. Naar het einde van de week klaarde het weer iets op, wat gelijk zijn sporen achterliet bij de prijsvorming; producten werden beter betaald op donderdag en vrijdag.

Voor de klokken van Bloemenveiling Holland werden er ruim 9% minder kamerplanten aangevoerd, maar de gemiddelde prijs steeg van Hfl 1,85 naar Hfl 2,03. De bloeiende kamerplanten daalden in aanvoer met 17%, terwijl de prijs steeg met bijna 20% naar Hfl 1,77. De groene kamerplanten werden 12% meer aangevoerd, terwijl de prijs de extra aanvoer iets moeilijker kon behappen. De prijs daalde met 11% naar Hfl 2,07. De tuinplantenaanvoer voor de klok daalde met bijna 27%, maar bij de tuinplanten kon de gemiddelde prijs stijgen met 12% naar Hfl 0,83.

De typische herfstproducten zijn goed aan de prijs zoals Erica, Calluna en Gaultheria. De bolchrysanten hebben tot nu toe een goed seizoen achter de rug, waardoor de aanvoer op dit moment iets minder is. De gemiddelde prijs van een bolchrysant kon stijgen van Hfl 2,82 vorig jaar week 38, naar Hfl 3,73 dit jaar. Bij de kamerplanten is de prijsvorming van de Kalanchoe opvallend: ook al daalde de aanvoer met bijna 25%, de gemiddelde prijs steeg met bijna 55% naar Hfl 1,37. De groene kamerplant `Chrysal Lutescens', met andere woorden de Areca werd minder aangevoerd dan vorig jaar, maar de gemiddelde prijs steeg naar Hfl 3,10 (stijging van bijna 68%).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie