Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie samenwerking Nederlandse en Antilliaanse bedrijven

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Subsidie voor samenwerking tussen Nederlandse en Antilliaanse bedrijven

Een persbericht bij het onderwerp Nederlands beleid 25 september 2001
Nederland stelt de komende twee jaar vijf miljoen Nederlandse gulden (ongeveer 3,6 miljoen Antilliaanse gulden) beschikbaar voor samenwerkingsprojecten tussen Nederlandse en Antilliaanse bedrijven. De samenwerking tussen de bedrijven moet leiden tot investeringen op de Nederlandse Antillen of tot blijvende handelsrelaties. De projecten moeten werkgelegenheid op de Antillen tot stand brengen, en er moet sprake zijn van kennisoverdracht tussen de deelnemende bedrijven. De Nederlandse minister A. Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken), staatssecretaris G.M. de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), de Antilliaanse minister-president M.A. Pourier en de Antilliaanse minister S.F.C. Camelia-Römer (Nationaal Herstel en Economische Zaken) hebben vandaag afspraken ondertekend over deze subsidieregeling voor bedrijven. Voor de samenwerkingsprojecten zijn zes kansrijke economische sectoren aangewezen:


* toerisme

* logistieke en maritieme samenwerking

* informatie- en communicatietechnologie (ict)
* duurzame energie en milieu

* agro-processing (inclusief verwerking visserijproducten)
* industrie

Nederlandse bedrijven die voor de subsidie in aanmerking willen komen, kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij Senter, de organisatie die het programma zal uitvoeren. De beste projecten worden vervolgens uitgekozen door een onafhankelijk college.

Het samenwerkingsprogramma is een vervolg op eerdere afspraken uit mei van dit jaar. Toen werd afgesproken verschillende
subsidie-instrumenten voor het Nederlandse bedrijfsleven open te stellen, als zij willen investeren op de Nederlandse Antillen. Naast de nu afgesproken subsidieregeling zijn er subsidies of kredieten mogelijk voor haalbaarheidsonderzoeken, voor investeringen in landen met een opkomende economie, voor technologische samenwerkingsprojecten en voor management en scholing. Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het openstellen van deze regelingen voor Antilliaanse bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie