Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek over hotel Faber maakt geschiedenis Hoogezand compleet

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 25 september 2001 Persbericht 62/2001

Boek over hotel Faber maakt geschiedenis compleet

Wie de gemeente Hoogezand-Sappemeer een beetje kent zal de naam Faber niet onbekend in de oren klinken. Het gelijknamige hotel kent een rijke geschiedenis welke zich niet alleen beperkt tot de grenzen van onze gemeente. Een boek over het hotel, dat niet alleen als hotel maar ook gemeentehuis en kantongerecht heeft gediend, ontbrak er echter nog aan.

Het initiatief van schrijver en publicist Harry Reininga om een boek uit te geven, waarin hij de geschiedenis en gastvrijheid van het hotel vanaf 1726 in woord en beeld vastlegt, wil de gemeente dan ook belonen in de vorm van een financiële bijdrage. Vanmiddag om 16.00 uur zal wethouder Menno Laaning deze bijdrage tijdens het persgesprek - onder toeziend oog van de heer Faber zelf - aan de schrijver van het boek overhandigen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Harry Reininga werd op 24 juni 1932 in Heiligerlee geboren. Naast zijn werk als rayonmanager van onder meer het Vrije Volk, de Winschoter Courant en de Drents Groningse Pers (DGP) en directeur van een raadgevend bureau voor outplacement en loopbaanbegeleiding in Groningen, was Reininga actief als schrijver en publicist. Ook nu schrijft hij nog regelmatig artikelen voor landelijke en regionale dagbladen. In de jaren zestig maakte Reininga radioprogrammas voor de AVRO. In 1995 verscheen zijn boek Het carré van het Noorden. Van Steenen logement tot Dommering, waarin hij de geschiedenis van hotel Dommering in Winschoten in beeld brengt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie