Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noordelijke politiekorpsen oefenen met Duitse collega's

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Noordelijke Politiekorpsen houden gezamenlijke oefeningen met Duitse collegas
11:19 maandag 17 september 2001

Martin Panman
0592-383211

Onlangs heeft de Minister van Binnenlandse zaken van de deelstaat Nedersaksen en de Minister en Staatssecretaris van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties een gemeenschappelijke verklaring omtrent grensoverschrijdende samenwerking ondertekend. Deze verklaring bevordert de samenwerking van de decentrale overheden op het gebied van politie, brandweer en rampenbestrijding. Mede in dat kader hebben de politieregios in het noorden van ons land besloten tot een grootschalige ME oefening met de Landesbereidschaftspolizei.

Op 25, 26 en 27 september worden er op verschillende locaties in het Noorden en Oosten van het land in samenwerking met de Landesbereitschaftspolizeiabteilung Niedersachsen en de Mobile Eenheden van de regionale politiekorpsen Groningen, Friesland, Drenthe, IJsselland en Twente een grote ME-oefeningen gehouden. Er word geoefend in de omgeving van Hardenberg/Itterbeck (DE), Emmen en Lauwersoog. Het doel van de oefeningen is o.a. van elkaar leren en met elkaar trainen en het uittesten van communicatiemiddelen met name bij grensoverschrijdende acties.

Op 25 september zal er in het grensgebied tussen Hardenberg en Itterbeck een supportersconfrontatie in scène gezet worden tussen de harde kernen van twee verschillende clubs. Zowel de Nederlandse als de Duitse ME-pelotons zullen trachten de rellen te voorkomen en de supporters uit elkaar te houden. In Emmen ontstaan er op 26 september grote ongeregeldheden in het stadion van de BVO Emmen. De Drentse ME zal de Duitse ME demonstreren hoe ze omgaan met rellen en hoe het stadion ontruimd wordt. Daarna gaat de Duitse ME hetzelfde doen. Het doel van deze oefening is om van elkaar te leren hoe men dergelijke problemen aanpakt.
Hierna zal de Drentse ME de Duitse collegas laten zien hoe een bus met hooligans ontruimd wordt. Op 27 september gaat de Duitse ME naar het Lauwersmeergebied. Hier hebben ze samen met de Groningse ME-pelotons de taak om een radioactief transport van een fictieve kerncentrale in Zoutkamp naar een schip in Lauwersoog te beveiligen. De Friese ME-ers doen zich voor als Milieuactivisten en zullen alles in het werk zetten om het transport te saboteren. Hier zullen ook boten o.a. van de K.L.P.D ingezet worden.

Uit verschillende landen is reeds belangstelling getoond voor de Duits/Nederlandse meerdaagse oefening. Zo zullen er waarnemers uit Groot-Brittannië en Hongarije bij de oefeningen aanwezig zijn.

Alle belangstellenden in de pers kunnen contact opnemen met Martin Panman van het bureau Communicatie in Drenthe, Tel. 0592 323811 Voor lokale informatie kunt u in Twente informatie krijgen bij Wilma van Raalte, tel. 053-4555625.
Voor lokale informatie in Drenthe kunt u contact opnemen met Martin Panman, tel. 0592-383211 en voor lokale informatie voor Groningen en Friesland kunt u contact opnemen met Henk Boukamp, tel. 050-5995995.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie