Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vonnis onteigening / manifestatie Bulderbos

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Mededelingen voor de pers

25 september: vonnis onteigening / manifestatie Bulderbos

Amsterdam, 21 september 2001 --- De Haarlemse rechtbank oordeelt op dinsdag 25 september rond 10.00 uur of het Bulderbos onteigend wordt. Schiphol heeft de grond van het Bulderbos nodig om verder te kunnen met de aanleg van de vijfde baan. Bij het uitspreken van het vonnis in Haarlem zijn Wijnand Duyvendak (directeur Milieudefensie) en advocaat Phon van den Biesen aanwezig. Na bestudering van het vonnis bellen zij de Bulderboseigenaren en sympathisanten die zich op dat moment in het bos bevinden. Vervolgens vertrekken zij naar het Bulderbos om de mensen daar toe te spreken.

Milieudefensie is 25 september aanwezig op twee locaties, op beide locaties vanaf 10.00 uur

Locatie 1
Wat: Vonnis onteigening Bulderbos Waar: Rechtbank Haarlem, Jansstraat 81 Wie: Wijnand Duyvendak

Locatie 2
Wat: Manifestatie Red het Bulderbos! Waar: Bulderbos, Vijfhuizerweg, Haarlemmermeer Wie: Vele Bulderboseigenaren

Bij een goede uitslag vieren de mensen in het Bulderbos een feestje. Als de Haarlemse rechtbank Schiphol haar zin geeft, dan start de Bulderboswake. Eigenaren en vrienden van het Bulderbos nemen hun intrek in caravans in het bos om te voorkomen dat Schiphol de grond en de bomen in beslag neemt. Er zal in ieder geval een metershoge Bulderboom worden onthuld, die de aanwezigen zullen optuigen met kleurige boodschappen aan politiek Den Haag. Bob Fosko presenteert de manifestatie, er is muziek en politici houden toespraken. Speciaal uit Engeland komt het Rinky Dink pedal powered soundsysteem.

Vandaag, 21 september, start om 16.00 uur Studio Bulderbos. Zie voor programma: www.milieudefensie.nl/bulderbos.

Routebeschrijving naar Bulderbos: Bus: Tussen NS-station Hoofddorp en het Bulderbos rijden pendelbussen van 8.00 tot 17.00 uur.

Auto: Waar u verder ook vandaan komt: het Bulderbos is alleen te bereiken vanaf de Zuidwestkant van de IJweg en de Noordwest kant van de Vijfhuizerweg. Komt u van de andere kant, dan stuit u op het bouwterrein van de vijfde baan en moet u helemaal omrijden.
- Vanaf Amsterdam: A4 volgen
- Bij Hoofddorp eraf: N201 (Weg om Noord), volgen richting Haarlem, om Hoofddorp heen
- Bij stoplichten rechtsaf, Adrianahoeve in (groot bord richting Haarlemmermeerse bos)
- Bij Partycentrum Claus met de weg meedraaien: rechtsaf de IJweg (nr.1-981) op IJweg afrijden tot stoplichten: rechtsaf Vijfhuizerweg
- Afrijden tot rotonde (keerlus), auto achterlaten

- Via de hekken loopt u via de voormalige Vijfhuizerweg over het terrein van Schiphol (staalplaten, aan beide kanten hekken) naar het Bulderbos.

Voor meer informatie
Persvoorlichting Milieudefensie, 020 5507 333 of 06 295 93 873
Kees Kodde, projectleider Vliegverkeer, 06 295 93 875

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie