Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Steekpartij onder scholieren
25-9-2001. Gisterochtend net voor het middaguur heeft er een steekpartij plaatsgevonden op een schoolterrein aan de Waddenweg. Drie jongedames van respectievelijk 17, 18 en 19 jaar oud zijn aangehouden. Het 18-jarige slachtoffer werd in haar hoofd gestoken. Een onbekende voorbijganger heeft de vechtende meisjes uit elkaar gehaald. De drie verdachten gingen er vandoor terwijl het slachtoffer naar het politiebureau liep. Zij werd in het ziekenhuis behandeld en mocht weer naar huis. Later in de middag zijn de drie verdachten aangehouden.

De politie vraagt getuigen of mensen met informatie over dit misdrijf te bellen met het onderzoeksteam, telefoon (020) 559 21 17.


---

Aanhoudingen bij controle
25-9-2001. Vannacht rond 00.30 uur hield de politie in de Oostoeverbuurt twee mannen aan bij een verkeerscontrole. Eén van hen werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De ander bemoeide zich met deze aanhouding en trachtte zijn maat te bevrijden. Uiteindelijk kwam het tot een handgemeen tussen de politie en de verdachten. Medewerkers van het GVB zagen dit en hielpen de agenten. Zij raakten hierbij licht gewond. De mannen werden uiteindelijk overmeesterd en naar het politiebureau overgebracht.


---

Agenten gewond
25-9-2001. Vanochtend vroeg rond 06.30 uur werd in de Indische buurt een 39-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn buurman. Tijdens de aanhouding bood de man hevig verzet tegen de agenten. Eerst spoot hij met een bijtende vloeistof naar hen en daarna ging hij ze met een fietsketting te lijf. De man kon uiteindelijk worden aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld. Vier agenten raakten gewond. Twee kregen er een bijtende vloeistof in de ogen en één agent raakte gewond aan het hoofd. Zij konden ter plaatse worden behandeld. Eén agent werd naar een ziekenhuis vervoerd. Hij bleek zijn arm gebroken te hebben en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.


---

Brandstichting F. Scholtenstraat
25-9-2001. Maandagmiddag rond 16.00 uur werd een 38-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn woning aan de Fannius Scholtenstraat. De brandweer had de brand snel onder controle. De verdachte liep zelf brandwonden op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Verder vielen er geen slachtoffers. Het pand is tijdelijk onbewoonbaar. Het motief is nog niet bekend.


---


24-9-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen agenten een 21-jarige gewonde man aan in de Staatsliedenbuurt. De man bleek in de buik te zijn gestoken en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De politie trof de man buiten op een stoel voor een pand aan. Hij hield een met bloed doordrenkt T-shirt tegen zijn buik en zei dat hij was neergestoken. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk, maar alles wijst op een beroving.

nog onduidelijk, maar slachtoffers werden niet gevonden.

Die zelfde avond rond 22.00 uur werd er weer geschoten in Amsterdam Zuid-Oost. Bij een restaurant aan de Muntbergweg raakten twee groepen in een vuurgevecht verwikkeld. Er werd over en weer geschoten door twee mannen. Gewonden vielen er niet. De politie hield een 38-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij dit schietincident. De vuurwapens werden niet gevonden.

De verdachten van de twee bovenstaande schietpartijen zijn in verzekering gesteld en de recherche onderzoekt de zaken.

Bij een derde schietpartij raakte 33-jarige man gewond. Hij werd in zijn been geschoten en raakte ook aan het hoofd gewond. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen, maar verkeerd buiten levensgevaar. Wat precies de aanleiding was voor dit schietincident, is nog niet bekend.

ziekenhuis overgebracht, waar hij overleed.

De vrachtauto, bestuurd door een 23-jarige man uit IJmuiden, reed over de Zeilstraat en sloeg rechtsaf de Amstelveenseweg op in de richting van het Haarlemmermeercircuit. Het slachtoffer passeerde de vrachtwagen aan de rechterzijde net toen deze rechts afsloeg. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam onder één van de wielen. De bestuurder van de vrachtauto werd aangehouden en is na verhoor heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie