Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom Utrecht

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Motorrijder rijdt veel te snel

SCHALKWIJK Op maandag 24 september moest een motorrijder na een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond half één in de middag reed een onopvallende videowagen van de Regionale Verkeersdienst over de Lekdijk, komende uit de richting van Wijk bij Duurstede en gaande in de richting van Nieuwegein. Ter hoogte van Schalkwijk zag de politieman een motorrijder met hoge snelheid rijden. Op een plaats waar een maximumsnelheid van 60 km/u geld, reed de motorrijder met een (reeds gecorrigeerde) snelheid van 116 km/u. De bestuurder, 55 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aan de kant gezet. Gezien de zwaarte van de overtreding werd zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen auto aangetroffen

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 24 september een gestolen auto aangetroffen en twee verdachten aangehouden.

Rond tien uur in de ochtend zagen politiemensen een auto over het terrein van het Sint Antoniusziekenhuis rijden. De betreffende politiemensen hadden eerder die ochtend in opdracht van de politiemeldkamer naar deze auto uitgekeken omdat hij van diefstal afkomstig was. Zij zagen dat de bestuurder de auto parkeerde en het ziekenhuis inliep. Een passagier bleef in de auto achter. Deze vrouw, 31 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd bij de auto aangehouden. Daarna kwam de bestuurder het ziekenhuis uitlopen en ook hij werd aangehouden. Het betrof een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De man bleek zojuist uit de winkel van het ziekenhuis enige levensmiddelen te hebben weggenomen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het hoofdbureau in Utrecht en daar ingesloten. De auto was op 20 september in Utrecht gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie