Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur
Automobilist rijdt door na aanrijding

MAARSSEN Op maandag 24 september is een automobilist na een aanrijding doorgereden en even later aangehouden.

Rond half vier in de middag reden politiemensen achter een rode personenauto over de Sweserengseweg. De auto stopte voor het rode verkeerslicht bij de kruising met de Zuilense Ring en voor hem stond een groene auto stil voor hetzelfde verkeerslicht. De rode auto reed meerdere malen met geringe snelheid tegen de achterzijde van de groene auto, waardoor deze naar voren geduwd werd. Toen de groene auto kennelijk ver genoeg naar voren was geduwd, reed de rode auto tussen hem en de vangrail door en botste daarbij nog tegen de rechterflank van de groene auto. De rode auto reed vervolgens door in de richting van Utrecht.

De politiemensen zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken, dit negeerde hij en reed door. Via de Burgemeester Norbruislaan, de Prins Bernhardlaan , de Lessepstraat en de Amsterdamsestraatweg reed de verdachte in de richting van het centrum van Utrecht. Daarbij maakte hij veelvuldig gebruik van de busstrook en reed door het rode verkeerslicht. Bij de kruising van de Amsterdamsestraatweg met de Julianaparklaan, kon de auto worden klemgereden. De bestuurder, een 44-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en ingesloten.

De bestuurder van de groene auto, een 39-jarige man uit Maarssen, deed aangifte van doorrijden na een aanrijding.

Schaap op de A2

ABCOUDE Op maandag 24 september had een schaap kennelijk genoeg van het dorpse bestaan en besloot via de rijksweg A2 naar de grote stad Amsterdam te vertrekken.

Rond zes uur in de middag kreeg de politie de melding dat een schaap over de Burgemeester Des Tombeweg in de richting van de A2 liep. Toen een politieman ter plaatse kwam, zag hij dat het schaap reeds de oprit naar de A2, richting Amsterdam, had genomen. Ondanks de inspanningen van de politieman en een Wegenwachter, konden zij niet voorkomen dat het beest toch poogde de snelweg over te steken. Dankzij het alerte gedrag van automobilisten die over de A2 reden, werd het schaap niet aangereden. Inmiddels waren ook politiemensen van het KLPD gearriveerd.

Kennelijk geschrokken door de grote drukte op de A2 liet het schaap zich eindelijk vangen. Het dier werd door de politiemensen en de Wegenwachter naar een weiland aan de Piet van Wijngaerdtlaan in Abcoude geleid en daar achter een goed afgesloten hek geplaatst.

Automobilist onder invloed rijdt na aanrijding door

BREUKELEN Op maandag 24 september is een automobilist die onder invloed een aanrijding had gehad, aangehouden.

Rond elf uur in de avond kreeg de politie een melding dat een automobilist in Amsterdam een aanrijding had gehad en daarna was doorgereden in de richting van Breukelen. Bij een woning aan het Zandpad troffen politiemensen de auto aan. Toen zij bij de auto stonden, kwam de bestuurder uit een woning. De man, 51 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, werd voor het doorrijden na een aanrijding aangehouden. Hij verzette zich nog tegen zijn aanhouding, werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau in Maarssen overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 285 ug/l (0,75 promille), anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Daar de aanrijding in Amsterdam had plaatsgevonden, is de verdachte daarna naar Amsterdam overgebracht en daar wordt het onderzoek voortgezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie