Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alle Peugeots in top 6 Rally Nieuw-Zeeland

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Peugeot Nederland

Alle drie Peugeots Down Under in top-6
Uitbreiding van het 307-gamma
Alle drie Peugeots Down Under in top-6

Peugeot Total vaardigde drie equipes af naar de Rally van Nieuw-Zeeland. Down under, in de tiende wedstrijd van het World Rally Championship, kwamen ze ook alle drie aan de finish, en wel in de Top-6. De Finnen Harri Rovanperä en Risto Pietilainen deden de beste zaken voor het Franse team; zij werden derde. Richard Burns (Subaru) won voor de eerste keer dit seizoen. Met nog vier WK-ronden te gaan is het WRC verre van beslist. Zelfs de dit jaar ongelukkige titelhouder Marcus Grönholm heeft nog een theoretische kans om zijn wereldkampioenschap te prolongeren.

In de wedstrijd over de gravelpaden door het heuvelachtige landschap bij de tegenvoeters waren de Peugeots 206 WRC goed op dreef. Van de 24 klassementsproeven schreef Marcus Grönholm er vijf op zijn naam. Didier Auriol was op twee proeven de snelste en Harri Rovanperä nam één KP voor zijn rekening en klokte op vijf proeven de tweede tijd. Sportdirecteur Corrado Provera reageerde echter met gemengde gevoelens op het eindresultaat: Rovanperä derde, Grönholm vijfde en Auriol zesde. Onze autos waren snel en betrouwbaar, maar we hebben als team enkele foutjes gemaakt, vooral op de eerste dag. We hadden in Nieuw-Zeeland moeten winnen en waren daartoe ook in de gelegenheid. Het ligt dan ook niet aan onze equipes, die zich onder moeilijke omstandigheden kranig hebben geweerd. Waarom was er dan, ondanks de goede uitslag voor het team als geheel, toch teleurstelling te bespeuren?

Vanwege de losse toplaag op de grintwegen wilde eigenlijk geen van de zegekandidaten als eerste of als een van de eersten de klassementsproeven op. Als er al enkele autos over de proeven hebben gereden, is veel van het losse spul van de weg geveegd en heb je als volger meer tractie op de ondergrond, verklaarde Grönholm. Door iets later in te klokken dan de ideale tijd, kon een equipe zich in de startvolgorde laten zakken, om zodoende op een schoon geveegd wegdek het tijdverlies dubbel en dwars goed te maken.
Maar omdat alle toppers er net zo over dachten alleen Kenneth Eriksson deed niet aan dat spelletje mee en zijn Hyundai lag dan ook na de eerste dag aan de leiding , gingen de tactische calculaties niet altijd op. Provera gaf in dit verband toe dat het team een fout had gemaakt, waarvan met name Grönholm het slachtoffer werd.

Maar gelukkig ging het niet alleen om tactiek, zo legde Harri Rovanperä uit: Tommi Mäkinen, Colin McRae en Carlos Sainz waren vóór mij gestart. Maar door hun uiteenlopende rijstijlen was er niet eens sprake van een schone lijn op de proeven. Wat de een schoon veegde, harkte de ander er bij wijze van spreken weer op. Dus ik had niet het idee dat ik voordeel kon putten uit mijn starttijd. Didier Auriol kwam weliswaar goed opzetten, maar door een problem met de stuurbekrachtiging Het was daardoor zwaar werken. viel hij terug naar de elfde plaats.

Op dag 2 ging het schoonmaak-verhaal voor Rovanperä wel op. Hij profiteerde van het plus aan tractie en klom van de twaalfde plaats sterk op naar de derde positie. De Michelins deden het ook heel goed op de schone lijn. Maar als je daarvan afweek, ging je meteen vreselijk dwars, alsof je opeens op knikkers terecht kwam. Het was stuivertje wisselen met teamgenoot Grönholm, die door zijn vroege starttijden tot de vegers behoorde en van de tweede plaats naar de vijfde duikelde. Frustrerend, want de 206 voelde fantastisch aan. Dat de startvolgorde enorm kon uitmaken, illustreerde Auriol, nummer elf aan de startstreep. De Fransman vloog omhoog in het klassement; op KP 9, de eerste proef van de tweede dag, verruilde Auriol zijn elfde plek al voor de zesde!

In de finale, met acht proeven, bleven de puntenrangen voor wat de rijders betreft ongewijzigd. Grönholm viel aan, maar maakte in zijn enthousiasme een valse start op een van de KPs. De tien tellen straftijd deden hem weer terugvallen naar zijn uitgangspositie vijfde. Ook Rovanperä had zijn momentje. Hij liet in een krappe bocht de motor afslaan en verloor vervolgens nog wat tijd door een halve spin. Alleen Auriol had een foutloze en probleemloze dag. Tommi Mäkinen zat te ver achter me om een bedreiging te vormen. De vijfde plek was voor mij onbereikbaar, dus ik concentreerde me op het vasthouden van de zesde positie.

Het seizoenseinde is al over acht weken, maar in die periode hebben de WK-gangers nog vier rallys af te werken, een gigantische taak. Eerst gaat het naar Sanremo en omgeving, waar Gilles Panizzi weer door Peugeot zal worden ingezet. Hij won daar immers vorig jaar...

Uitslag Rally van Nieuw-Zeeland

1. Burns/Reid (GB/GB), Subaru Impreza

2. McRae/Grist (GB/GB), Ford Focus

3. Rovanperä/Pietilainen (SF/SF), Peugeot 206
4. Sainz/Moya (E/E), Ford Focus

5. Grönholm/Rautiainen (SF/SF), Peugeot 206
6. Auriol/Giraudet (F/F), Peugeot 206

Stand wereldkampioenschap rijders:

1. Tommi Mäkinen 40

2. Colin McRae 40

3. Richard Burns 31

4. Carlos Sainz 30

5. Harri Rovanperä 27

6. Marcus Grönholm 16

7. François Delecour 14

8. Didier Auriol 11

9. Petter Solberg 9

10. Freddy Loix 9

11. Armin Schwarz 7

12. Gilles Panizzi 6

Stand wereldkampioenschap fabrikanten:

1. Ford 76

2. Mitsubishi 66

3. Subaru 46

4. Peugeot 44

5. Skoda 15

6. Hyundai 10

Volgende wedstrijd: (Sanremo) Rally van Italië, 4-7 oktober 2001

Utrecht, 24 september 2001

Uitbreiding van het 307-gamma
Afgelopen voorjaar heeft het publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe Peugeot 307. Bij de introductie was de meeste aandacht gericht op de XS en de XT, synoniemen voor comfort en dynamiek, aangedreven door een 1.6 (80 kW) of 2.0 (100 kW) benzinemotor of een 2.0 (66 kW) HDi-turbodiesel. Nu worden daar een aantal nieuwe uitvoeringen aan toegevoegd zodat het 307-gamma completer en veelzijdiger wordt.

De 307 2.0 HDi 79kW/110pk
De 307 heeft nu naast de DW10TD-motor met een cilinderinhoud van 1998 cm3 (66 kW, 205 Nm bij 1900 omw/min) de beschikking over de DW10ATED-motor met dezelfde cilinderinhoud, die een vermogen levert van 79 kW (110pk) en een maximum koppel van 250 Nm bij 1750 omw/min heeft. De 2.0 HDi 110 pk-motor is voorzien van een roetfilter dat de roetdeeltjes in de uitlaatgassen tegenhoudt en ze vervolgens met behulp van de stof Eolys verbrandt via een speciaal proces dat alleen bij "Common rail"-motoren mogelijk is. Het roetfilter reinigt zichzelf ongeveer elke 700 kilometer volledig automatisch. Elke 80.000 km moet het filter vervangen worden, tegelijkertijd moet dan ook de additieftank opnieuw met Eolys gevuld worden.

ESP (Dynamische stabiliteitscontrole)
De komende tijd zal de dynamische stabiliteitscontrole (ESP) geleidelijk op de 307 geïntroduceerd worden. De 307 is de eerste Franse auto waarbij gebruik gemaakt wordt van het Bosch 5.7-systeem met proportionele elektrokleppen. Dit systeem beschikt over vier verschillende functies.

De elektronische remkrachtverdeling is een nieuwe functie die zorgt voor een groter remeffect, meer stabiliteit en meer comfort door rekening te houden met "gemeten" informatie en niet meer met "door de computer ingeschatte" gegevens.
Het ABS (ABS 5.7) zorgt onder alle omstandigheden voor een korte remweg en het behoud van de stabiliteit en de bestuurbaarheid van de auto tijdens het remmen.
De antislipregeling (ASR) controleert de grip van de aangedreven wielen en zorgt voor een optimale aandrijving door een vermindering van het motorkoppel en het afremmen van het wiel dat doorslipt. De dynamische stabiliteitscontrole (ESP) zorgt voor het behoud van de koersstabiliteit binnen de fysieke grenzen. Het systeem vergelijkt de opdrachten van de bestuurder met de werkelijke situatie. De functies ASR en ESP kunnen met een druktoets uitgeschakeld worden. Het ESP is standaard op alle 307-modellen met de DW10ATED-motor met roetfilter (2.0 79 kW). Het systeem is op dit moment ook als optie leverbaar op de uitvoeringen met de 1.6 80 kW benzinemotor (met handgeschakelde versnellingsbak) en zal geleidelijk aan ook leverbaar worden op de 2.0 benzineversies en de 2.0 HDi 66 kW.

De 307 benzine met automatische versnellingsbak Door zijn veelzijdigheid is de 307 een auto die aan alle eisen van de automobilist kan voldoen. Nu kunnen ook de liefhebbers van een automatische versnellingsbak bediend worden, door de introductie van de 307 met de autoadaptieve AL4-versnellingsbak in combinatie met de
1.6 80 kW of de 2.0 100 kW-motor.
Deze "autoadaptieve" 4-traps automaat met sequentiële bediening wordt elektronisch geregeld met zgn. "fuzzy logic"-technologie en beschikt over diverse schakelprogramma's. De elektronische eenheid analyseert het rijgedrag van de bestuurder en kiest het schakelpatroon dat het meeste past bij de rijstijl van de bestuurder en de rijomstandigheden. De automaatversies gebruiken slechts fractioneel meer brandstof.

De 307 1.4 benzine
Deze TU3JP-motor met een cilinderinhoud van 1360 cm3 heeft een vermogen van 55 kW bij 5500 omw/min en heeft een maximum koppel van 120 Nm bij 2800 omw/min.
De versnellingsbak, bandenmaat en standaarduitrusting zijn gelijk aan die van de modellen met een 1.6 motor. De 307 1.4 is niet alleen aantrekkelijk geprijsd, maar ook zuinig in het gebruik met een gecombineerd verbruik van 6,7 l / 100 km dat buiten de bebouwde kom zelfs terugloopt tot 5,5 l. De maximum snelheid bedraagt 167 km/h en de acceleratie van
0 - 100 km/h vergt 15,7 seconden.

Dankzij deze uitbreiding van het gamma heeft de 307 nog meer overtuigingskracht op het gebied van rijeigenschappen en comfort gekregen. De auto heeft veel oog voor het milieu en biedt de inzittenden een veilig en vertrouwenwekkend gevoel in onverwachte situaties. Dankzij de vele keuzemogelijkheden en zijn omvangrijke veiligheidsuitrusting is de auto nu voor een nog grotere groep interessant geworden.

De Peugeot 307 is leverbaar vanaf EUR 15.587,35/ NLG 34.350,-, de 2.0 HDi 110 pk is leverbaar vanaf EUR 22.870,52/ NLG 50.400,- en er is al een 307 automaat vanaf EUR 18.446,17/ NLG 40.650,-.

Utrecht, september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...