Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netelenbos heeft geen goed alternatief schrappen Zuidtak

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Leers: Netelenbos heeft geen goed alternatief voor schrappen Zuidtak

Volgens Tweede Kamerlid Gerd Leers is het voornemen van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) om de Zuidtak - een spoorlijn tussen Elst-Nijmegen en Venlo - van de Betuwelijn te schrappen "weinig doordacht. De minister heeft geen goed, acceptabel alternatief voor het wegvallen van de lijn en schuift de problemen af op Brabant en Limburg. Ik heb deze ontwikkeling al eerder voorspeld. In 2000 is de Noordtak geschrapt en nu zal ook wel de Zuidtak sneuvelen. Daardoor verandert het karakter van de Betuwelijn. De Betuwelijn wordt op deze wijze de oprijlaan naar Duitsland en is niet meer voor binnenlands verkeer te gebruiken."

Deltalijn
Leers heeft, volgens eigen zeggen, wel een goed alternatief voor beide takken: de Deltalijn, een verbinding tussen de Ijzeren Rijn en de Betuwelijn, langs de A27. Daarmee zou ook kunnen worden voorkomen dat er nog meer treinen - tussen Rotterdam en Antwerpen - op Goederenlijn 11 in Noord-Brabant gaan rijden, zoals minister Netelenbos wil. Gerd Leers: "Dit is een integrale visie op het vraagstuk. De minister ontbreekt het daaraan. Zij beperkt zich tot het schrappen van besluiten uit het verleden."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie