Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nooit meer doden en vernietigen van gezonde dieren

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

Nooit meer doden en vernietigen van gezonde dieren! 26/09/01
Dinsdag 25 september overhandigden initiatiefnemer Dierenbescherming, LTO-Nederland en 18 andere organisaties hun gezamenlijke standpunt tegen het non-vaccinatiebeleid aan de Tweede Kamer. De hoop is dat de Nederlandse Kamerleden op hun beurt Europa hiervan kunnen overtuigen.
Het doden en vernietigen van gezonde dieren als gevolg van het non-vaccinatiebeleid bij een uitbraak van mond- en klauwzeer is voor de Dierenbescherming onacceptabel. Maar de gevolgen van dit huidige beleid zijn ook voor de boeren, de recreatieve sector, de dierenartsen en vele andere betrokkenen zeer groot. Gezamenlijk hebben zij de noodzaak tot wijziging van het beleid uitgesproken en vragen zij aan de Kamer om hier bij de Europese Unie op aan te dringen.
De EU regelgeving verbiedt het inenten van dieren tegen mond- en klauwzeer, terwijl vaccinatie van dieren ruimingen kan voorkomen. In Nederland alleen al zijn afgelopen voorjaar ruim 265.000 gezonde dieren uit voorzorg vernietigd. noodzakelijk. In het standpunt geven de organisaties aan dat inenten van productiedieren, hobbydieren, dierentuindieren en in het wild levende dieren na uitbraak van mond- en klauwzeer mogelijk gemaakt moet worden. Ook dienen de nadelige gevolgen van een ziekte-uitbraak voor de export van producten zoveel mogelijk worden beperkt.
Kies voor EKO, word EKO-actief!
25/09/01
De Dierenbescherming strijdt al jaren tegen de bio-industrie en zijn uitwassen. Als diervriendelijk alternatief van dit destructieve systeem promoot zij de biologische landbouw. Daarin werken wij met diverse partijen samen. Een leuk initiatief komt van Vereniging Milieudefensie. Zij biedt het Nederlandse publiek de mogelijkheid om zelf actief te worden in het promoten van biologische producten onder de noemer 'Kies voor EKO, word EKO-actief!' Doet u mee, dan kunt u een proefpakket met biologische producten laten bezorgen bij een door u opgegeven adres. Kijk op de actiepagina van Milieudefensie en lees meer over deze leuke actie. Oranjes staken drijfjacht op Het Loo
24/09/01
Op 'Het Loo' bij Apeldoorn wordt geen drijfjacht meer toegepast. Dat staat op de officiële website van het koninklijk huis. De Oranjes kregen in het verleden nogal wat kritiek van dierenbeschermers op hun deelname aan de drijfjacht. Die kritiek lijkt men zich nu te hebben aangetrokken. Of niet?
Met zijn beslissing loopt het koninklijk huis vooruit op het voorstel van staatssecretaris Faber om drijfjacht in de wet te verbieden. De Dierenbescherming vindt het echter nog te vroeg om te juichen. In het wetsvoorstel wordt drijfjacht weliswaar verboden, maar drukjacht blijft toegestaan. Die lijkt zo veel op de traditionele drijfjacht, dat er in de praktijk voor de dieren niets verandert. Beide vormen van jacht brengen ernstige verwondingen met zich mee, doordat de kans dat de dieren direct dodelijk geraakt worden klein is. Daarnaast verstoren ze met deze vorm van jacht ook veel ander wild en er is geen mogelijkheid om de te doden dieren te selecteren. De Dierenbescherming vindt daarom het vervangen van de drijfjacht door de drukjacht een politiek woordspel waar de zwijnen de dupe van worden. We doen er dan ook alles aan om deze misser te voorkomen. Kijk op onze site over de jacht voor meer informatie.
Minister Brinkhorst plaatst dierenwelzijn bovenaan de agenda 19/09/01
Tijdens Prinsjesdag is niet alleen de rijksbegroting voor 2002 gepresenteerd, ook de hoofdlijnen van het beleid voor dat jaar zijn bekend gemaakt. Hierin wordt duidelijk dat Minister Brinkhorst van Landbouw dierenwelzijn zeer belangrijk vindt. De minister wil dat er een proces in gang gezet wordt van voortdurende verbetering van het dierenwelzijn. De Dierenbescherming steunt de minister hierin van harte! In de toelichting op de begroting schrijft de minister dat dieren zodanig gehouden moeten worden dat ze zoveel mogelijk hun natuurlijk, soorteigen gedrag moeten kunnen vertonen. De Dierenbescherming juicht dit toe.
Tijdens de MKZ-crisis is duidelijk geworden dat het Europees vastgestelde non-vaccinatie beleid zeer grote gevolgen heeft. Duizenden gezonde dieren moesten voortijdig worden gedood en vernietigd. De minister stelt dit non-vaccinatie beleid in Brussel ter discussie en heeft zo bewerkstelligd dat hierover in december een conferentie wordt gehouden. De Dierenbescherming is groot voorstander van wijziging van dit beleid. Minister Brinkhorst toont met deze initiatieven lef en biedt dieren in de veehouderij een structurele en wezenlijke verbetering. Hiermee worden jaren slepende discussie krachtig en positief doorbroken. Dat de minister het niet alleen bij woorden laat, blijkt onder andere uit het verbieden van de nertsenfokkerij. De Dierenbescherming kijkt daarom kritisch maar met vertrouwen uit naar de uitvoering van dit beleid.
Help ons, word alsnog lid!
18/09/01
Als gevolg van een technisch mankement is de afgelopen maanden een stroom digitale aanmeldingen als lid van de Dierenbescherming verloren gegaan. Op de site konden bezoekers een 'formulier' invullen en na 'verstuur' moest de aanmelding bij de Dierenbescherming binnenkomen. Door miscommunicatie tussen verschillende computersystemen, zijn deze aanmeldingen helaas zoek geraakt. Als gevolg daarvan hebben de aanmelders (t/m augustus 2001) nooit enige reactie van de Dierenbescherming ontvangen. We begrijpen dat dit op z'n minst teleurstellend is en bieden onze welgemeende excuses aan. Inmiddels is het euvel opgelost. Daarom verzoeken we al degenen die zich de laatste maanden als lid hebben aangemeld, maar niets hebben teruggehoord, zich alsnog aan te melden. We nemen immers aan dat het oorspronkelijke motief om lid van ons te willen worden, nog steeds aanwezig is. Zo kan het zijn, dat u een dezer dagen een mail van ons hebt ontvangen, met het verzoek om lid te worden. Maakt u daar dan alstublieft gebruik van. Help de dieren, help de Dierenbescherming en word alsnog lid!
Dierenbescherming vraagt aanpassing BSE-regeling 11/09/01
De Dierenbescherming heeft de Tweede Kamer eind vorige week schriftelijk gevraagd minister Brinkhorst aan te spreken op zijn BSE-beleid. Op dit moment mogen getroffen veehouders zelf kiezen: totale ruiming tegen volledige schadeloosstelling (eigenlijk een premie), of beperkte ruiming van alleen de verplichte dieren. Omdat echter vlees afkomstig van 'BSE-bedrijven' geen handelswaarde meer heeft, daar het als BSE-vlees wordt bestempeld, kiest automatisch elke veehouder voor totale ruiming. De Dierenbescherming vraagt de Kamer dan ook de minister ertoe te bewegen deze regeling te beëindigen. Tezelfdertijd moet er worden bewerkstelliigd dat gezond en veilig vlees afkomstig van beperkt geruimde BSE-bedrijven gewoon in de handel kan komen.
In een persoonlijke brief aan minister Brinkhorst herhaalt de Dierenbescherming haar eisen. Ze dringt er bij de bewindsman op aan in de Europese Mnisterraad te bewerkstelligen, dat vlees van beperkt geruimde bedrijven binnen de Europese markt onbelemmerd verhandeld mag worden.
Regelgeving voor het houden van hobbyvarken schiet tekort

06/09/01
Honderden (hangbuik)varkentjes worden jaarlijks aan de kant gezet als ze te groot zijn geworden om nog in de woonkamer rond te scharrelen. Het hangbuikzwijntje wint steeds meer aan populariteit. Daarbij realiseren mensen zich niet dat deze dieren een meter lang worden, minstens 50 kilo gaan wegen en wel 20 jaar kunnen worden. Omdat de hobbyvarkens aan dezelfde strenge regels als vleesvarkens moeten voldoen is het verboden de dieren te vervoeren en op te vangen. Het slachthuis is dan het enige alternatief. De PvdA heeft de minister van Landbouw nu om opheldering gevraagd en gepleit voor goede regelgeving voor de opvang van deze varkens. De Dierenbescherming is daar blij om, gezien het groeiend aantal varkens dat voor opvang ('t Swieneparredies in Groningen) wordt aangeboden. Om in de toekomst het probleem binnen de perken te houden dient verder de handel in deze hobbyvarkens aan banden te worden gelegd en moet via voorlichting het houden van de dieren ontmoedigd worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...