Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Efficiënte massale dataopslag voor grote netwerken

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Imation introduceert Black Watch Ultrium tape-cartridges met grote capaciteit Efficiënte massale dataopslag voor grote netwerken

Schiphol-Rijk (Nederland), 25 september 2001 -- Deze maand maakt Imation een begin met de levering van zijn Black Watch Ultrium tape-cartridges op de Europese markt. Het Ultrium tape-cartridgesysteem is ontwikkeld voor dataverwerking, backup en archivering in netwerken. De nominale data-overdrachtssnelheid van het systeem is 15 MB per seconde en er zijn cartridges met een capaciteit van 20, 60, 100 en 200 GB (bij 2:1-compressie), met een doorgroeiscenario naar 1,6 TB. Cartridges kunnen zowel in een enkelvoudige drive als in geautomatiseerde tapedrive-apparatuur worden toegepast.

De Imation Black Watch Ultrium cartridges voor magnetische tape worden strikt volgens de specificaties van het Linear Tape Open-consortium vervaardigd. Het LTO-consortium is een samenwerkingsverband van de grote tapedrive-fabrikanten IBM, Hewlett-Packard en Seagate. Deze hebben de specificaties voor de tapedrives opgesteld met het oog op de toenemende eisen in middelgrote en grote computernetwerken.

De grote opslagcapaciteit van de halve inch (1,27 centimeter) Ultrium-cartridges wordt bereikt met een servogestuurd schrijf- en leesproces. Dat wil zeggen dat de lees-schrijfkop van de drive nauwkeurig boven het dataspoor wordt gepositioneerd door middel van een in de fabriek aangebracht patroon op de band, die daardoor ook met meer sporen kan worden beschreven. Imation was pionier met de ontwikkeling van deze techniek en past deze inmiddels toe in de miljoenen SLR-cartridges die jaarlijks worden verkocht. De LTO-technologie ter vergroting van de opslagcapaciteit wordt onder andere toegepast bij de Viper-drives van Seagate en de Ultrium-cartridges zijn daar dan ook uitermate geschikt voor.

Betrouwbaarheid
Met de groeiende gegevensomvang op een enkele cartridge, nu al tot 200 GB, nemen ook de gevolgen van een storing toe. Imation heeft de Black Watch Ultrium tape-cartridges dan ook voorzien van unieke eigenschappen, die samen met speciale beveiligingsprocessen de betrouwbaarheid van de cartridges tot grote hoogte opvoeren.

De Imation Black Watch Ultrium-cartridges bevatten een enkele haspel, waardoor capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid toenemen. De driedelige haspel is van eigen ontwikkeling en zorgt voor een verbeterde doorloop van de tape, wat leidt tot betere spoorvolging en daarmede tot minder fouten. Ook ontwierp Imation een speciale hoekversteviging voor de cartridges - de zwakke plek van cartridges, waarmee ook de geleidepen steviger wordt verankerd. Imation heeft verschillende controleprocedures ingevoerd tijdens het productieproces en elke cartridge wordt voor hij de fabriek verlaat nog eens aan drie eindcontroles onderworpen.

Elke Ultrium-cartridge is voorzien van een geheugenchip waarin historische en andere gebruiksinformatie wordt vastgelegd en die is uit te lezen zonder dat de cartridge in de drive hoeft te worden geplaatst. Imation levert cartridges in verschillende kleuren om archivering overzichtelijker te maken.

Beheerste overgang naar nieuwe technologie
Het Imation Professional Services-team geeft klanten advies bij de overgang naar de nieuwe Ultrium tapetechnologie. Het team beschikt over gedegen kennis van de eigenschappen van en praktijktoepassingen met de nieuwste producten. De leden kunnen aanbevelingen doen voor de opzet van data-opslag-architecturen, bijvoorbeeld in gevallen waar ondernemingen kleine netwerken willen samenvoegen met grote, waarin al traditionele tape-opslagsystemen zijn geïnstalleerd. De adviezen kunnen ook betrekking hebben de werkwijze in datacentra ten aanzien van onderhoudsroutines en het (dagelijks) werken met data-cartridges en grote tape-bibliotheken. Daarnaast biedt Imation services bij het veilig vernietigen van afgeschreven cartridges en bij data-migratie.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd diverse producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking, databeheer en kleurbeheer. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation, bedroeg in het jaar 2000 1,2 miljard dollar. In maart 2001 had Imation wereldwijd 4200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie en illustraties:
Imation International B.V.
Data Storage & Information Management Division
Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
(pjklinckenberg@imation.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie