Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Solectron neemt Stream International over

Datum nieuwsfeit: 25-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SOLECTRON CORPORATION

Solectron neemt Stream International over

Overname versterkt Solectrons post-productie capaciteiten

Milpitas, California - Solectron Corporation (NYSE: SLR) en Stream International hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een definitieve overeenkomst hebben getekend waarbij Solectron Stream International, een wereldwijd leverancier van Customer Relationship Management (CRM) diensten voor grote technologiebedrijven. De overname zal de capaciteiten van Solectrons Global Services business unit aanzienlijk vergroten en het totale serviceaanbod van de onderneming versterken.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20001201/SLRLOGO)

Door deze transactie komt Solectron bij 's werelds 10 grootste leveranciers van CRM-diensten. Solectron zal in grotere mate kunnen beschikken over supportservices zoals klantenservice en technische ondersteuning. Stream exploiteert 22 contactcentra in Noord-Amerika, Azië en Europa, met inkomsten van USD 323 miljoen over het belastingjaar 2000 dat eindigde op 31 december 2000. De onderneming verwacht de transactie rond eind oktober te kunnen voltooien; financiële voorwaarden van de overeenkomst werden niet bekend gemaakt.

'Deze transactie is een uitbreiding van Solectrons aanwezigheid op het gebied van CRM-diensten, een sector waar we ons specifiek op richten vanwege de groeimogelijkheden' aldus Bill Mitchell, vice-voorzitter raad van bestuur en directeur van Solectron Global Services. 'Streams expertise is een uitbreiding van ons toonaangevende serviceaanbod in deze branche. Met deze complete CRM-diensten kunnen wij onze klanten een volledig geïntegreerde 'end-to-end' oplossing aanbieden. Hierdoor worden ook onze productsupport en service substantieel en op een innovatieve manier verbeterd.'

Zodra de transactie voltooid is, behoudt Stream zijn merkidentiteit en opereert binnen de business unit van Solectron Global Services. Solectron zal de diensten van Stream promoten als additioneel een waardevol element van onze supply-chain totaaloplossingen.

'Het is de visie van Stream om de meest betrouwbare partner te worden van onze klanten, door diensten aan te bieden die hun klantenrelaties versterken', gaf Steve Moore, bestuursvoorzitter en directeur van Stream International, als commentaar. 'De combinatie van Solectron Global Services aanbod en Streams CRM capaciteiten versterkt de waarde van beide bedrijven voor onze gezamenlijke klantenbestand. Als onderdeel van het Solectron team, bieden we onze klanten nu één enkel contactpunt aan voor alle fasen van hun relatie met de klant, zoals verbetering van productaanbod, nabestellingen en grotere loyaliteit.'

'Solectron Global Services blijft doorgaan met het strategisch ontwikkelen van zeer veelomvattende mogelijkheden om in te spelen op de veranderende behoeften van onze klanten', zei Mitchell. 'Door deze transactie met Stream krijgen we een krachtig managementteam en verstevigen we onze positie als toonaangevende en zeer uitgebreide EMS post-productie service leverancier. We heten alle medewerkers van Stream van harte welkom bij ons Solectron team.'

Solectron Global Services biedt een volledig scala aan post-productie diensten zoals: productreparatie, upgrades, herfabricage en onderhoud via fabriek en snelle servicecentra overal ter wereld; helpdesk support via call-in centra voor eindgebruikers; logistiek en management van onderdelen; herstel van bedrijfsmiddelen; verwerking van rendement; warehousing; interim management en end-of-life fabricage. Solectron Global Services exploiteert momenteel 14 locaties op vijf continenten.

Over Solectron

Solectron (www.solectron.com) levert een volledig scala aan wereldwijde productie en supply chain management services aan 's werelds grootste elektronicabedrijven. Het aanbod bevat o.a. ontwerp en introductie van nieuwe producten, materiaalbeheer, fabricage van hoogwaardige technologische producten, productgarantie en end-of-life support. Solectron, die als eerste bedrijf tweemaal is onderscheiden met de Malcolm Baldrige National Quality Award, heeft locaties op vijf continenten. Het hoofdkantoor staat in Milpitas, Californië.

Over Stream

Stream International is wereldwijd leverancier van CRM support oplossingen voor toonaangevende technologische bedrijven, telecombedrijven, financiële dienstverlening en e-business. De CRM oplossingen van Stream bieden een volledig geïntegreerd pakket met e-mail, live chat, voice en self-help oplossingen om contacten met klanten te verbeteren. Ongeveer 10.000 medewerkers overal ter wereld dragen per jaar zorg voor de verbetering van ruim 40 miljoen klantervaringen, inclusief meer dan 5 miljoen elektronische transacties. Stream exploiteert 19 Customer Interaction Centers in 9 landen, waaronder een e-services centrum in Mumbai, India, via Stream Tracmail Ltd. Stream is ook voor 40% joint venture partner in CSL-KK, die 3 Customer Interaction Centers in de buurt van Tokio, Japan, exploiteert.

De onderneming is in particulier bezit en is gevestigd in Canton, Massachusetts. Bezoek voor meer informatie de internationale website van Stream op www.stream.com.

Goldman, Sachs & Co. treedt op als financieel adviseur van Stream International inzake deze transactie.

Safe Harbour

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken in de betekenis van Section 27a van de Securities Act uit 1993, herziene versie, en Section 21E van de Securities Exchange Act uit 1934, herziene versie, met betrekking tot, o.a., verwachte voordelen voortvloeiend uit de overname, waaronder uitbreiding van de capaciteiten van Solectron's Global Services business unit, uitbreiding van Solectrons aanwezigheid in de CRM service sector, en andere verwachte voordelen voortvloeiend uit de overname en verwachte sluitingsdatum van de transactie gebaseerd op huidige verwachtingen die een aantal risico's en onzekerheden inhouden. Hoewel de ondernemingen een definitieve overeenkomst hebben getekend, is er met name geen garantie dat de partijen de transactie ook zullen voltooien. Indien de ondernemingen niet de noodzakelijke goedkeuringen ontvangen of niet in staat zijn aan de voorwaarden voor sluiting te voldoen, kan de transactie niet voltooid worden. Overige risico's en onzekerh eden zijn o.a. het niet bereiken van de verwachte synergie en het rendement van bedrijfsactiviteiten, risico van prijsschommelingen, technologische veranderingen, concurrentie, het vermogen groei te beheren, het vermogen snelle daling in vraag van de klant te beheren, het vermogen bedrijfsintegratie te beheren, risico's geassocieerd met internationale verkoop en bedrijfsactiviteiten en het vermogen essentieel personeel te behouden. Lees voor een uitgebreidere lijst en beschrijving van risico's en onzekerheden de verslagen ingediend door Solectron bij de Securities and Exchange Commission, met name de formulieren 8-K, 10-Q, S- 3 en 10-K van Solectron.

Website: www.stream.com

Website: www.solectron.com (SLR)

Analisten, Thomas Alsborg, +1-408-956-6614, of
(thomasalsborg@ca.slr.com), of media, Birgit Johnston, +1-408-956-6995, of (birgitjohnston@ca.slr.com), beiden van Solectron Corporation

Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20001201/SLRLOGO AP Archief: photoarchive.ap.org PRN Photo Desk,
+1-888-776-6555 or +1-212-782-2840
25 sep 01 09:23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie