Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Autodate in Breda

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

25-09-2001

Start Autodate in Breda

Vanaf woensdag 26 september komen er op twee plaatsen in Breda speciale standplaatsen voor autodate; een innovatieve formule waarbij een auto door verschillende mensen kan worden gebruikt. Autodate bevordert een selectief autogebruik en vermindert de parkeerdruk. Voorlopig gaat het om een pilot van twee jaar, die bestaat uit twee autodate-plaatsen, gelegen aan het Stationsplein en de Beatrixstraat. De mate van succes van de pilot bepaalt of er in de toekomst sprake zal zijn van een uitbreiding van de het aantal parkeerplaatsen.

Wethouder A.J.G. Oomen van Stadsbeheer verricht de officiële opening. Hij geeft het startsein op woensdag 26 september om 13.30 uur op de parkeerplaats op het Stationsplein, aan de overkant van het busstation en de taxistandplaatsen (ter hoogte van het postkantoor). De officiële handeling bestaat uit het in gebruik nemen van de eerste autodate-auto doordat de chipkaart voor het raam wordt gehouden.

Autodate past goed in het gemeentelijk verkeersbeleid, dat zich richt op selectief autogebruik en het bevorderen van het OV en de fiets. Zo blijkt uit onderzoek dat autodaters minder autokilometers rijden en meer het openbaar vervoer en de fiets gaan gebruiken. Een ander voordeel is, dat het autobezit onder de gebruikers van autodate op den duur vermindert met ca. 40%, waardoor de parkeerdruk afneemt.

Een autodate-standplaats is herkenbaar aan het bord P-vergunninghouders met daaronder Autodate. De parkeerverordening is aangepast om bestuurders die illegaal op een autodate-plaats staan te kunnen bekeuren. Een autodate begint met een telefoontje om een auto te reserveren. Reserveren kan telefonisch of via internet, tot zelfs 1 minuut van tevoren. Een chipkaart en een pincode zijn nodig om de auto te starten. Mensen die gebruik willen maken van een auto, vragen een abonnement aan. Maandelijks krijgt de abonnee een overzicht van de gereden uren en kilometers.

Breda, 25 september 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie