Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Kind en Computer' op Kinderpostzegels 2001

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: TNT Post Groep NV
Zoek soortgelijke berichten
TNT Post Groep NV

Download beeldmateriaal
(300 dpi JPEG formaat
334 Kb als WinZip file)

'Kind en Computer' op Kinderpostzegels 2001

Vanaf woensdag 26 september gaan 250.000 kinderen van deur tot deur om zoveel mogelijk bestellingen voor Kinderpostzegels en wenskaarten te verzamelen. Het thema van de Kinderpostzegels dit jaar is Kind en Computer. Het ontwerp op de postzegels beeldt de weg van de brief uit. Iedere zegel is een onderdeel van dit traject. Er wordt een brief gepost waarbij hindernissen, zoals die voorkomen in moderne computerspelletjes, moeten worden overwonnen. De postzegels zijn ontworpen door de grafische ontwerpers Harmen Liemburg en Richard Niessen. Zij hebben zich laten inspireren door de computerspelletjes waar kinderen graag mee spelen.

De tekeningen kwamen tot stand door de hoekigheid van het beeldscherm (pixels) en de gladde contouren van onze software (vectoren) met elkaar te combineren. Alle elementen zijn opgebouwd uit elementaire geometrische vormen en de combinaties daarvan. De typografie, die speciaal werd ontworpen voor deze Kinderpostzegels, is opgebouwd uit dezelfde elementen. Bijzonder detail is de dubbele vermelding van waarden in zowel guldens als euros. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Het is inmiddels de 77e keer dat PTT Post, in samenwerking met de Stichting Kinderpostzegels Nederland (SKN), de Kinderpostzegels uitgeeft. De bijslagwaarde op de postzegels komt ten goede aan de SKN, die daarmee een bijdrage levert aan de ondersteuning van kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Met het uitgeven van Kinderpostzegels wil PTT Post kinderen meer interesseren voor post en postzegels. Zo lenen de jaarlijkse vrolijke Kinderpostzegels zich uitstekend voor een mooie verzameling of het schrijven en versturen van persoonlijke kaartjes. Het zijn ook de kinderen die de postzegels huis-aan-huis verkopen: vanaf 26 september start hiervoor de Scholenactie. De uitgiftedatum van de Kinderpostzegels is al op 6 november. Vanaf die datum zijn de Kinderpostzegels te koop bij de bekende verkooppunten en via www.ptt-post.nl.

25 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie