Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 26-09-2001

1e persbericht 26 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldiefstallen
Dinsdagmiddag rond 14.25 uur zijn op het Stationsplein in Eindhoven een 26-jarige Amsterdammer en een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee hadden winkeldiefstallen gepleegd samen met een andere man en een vrouw. Ze maakten gebruik van geprepareerde rugzakken. Een van de twee had zon zak in zijn auto liggen. In die auto vonden de agenten ook broeken, shirts en een jas die gestolen waren. De andere man had zijn rugzak nog om en daarin zaten vier gestolen broeken met de beveiligingslabels er nog aan. Het duo is op het politie in verzekering gesteld.

Eindhoven: Etalagekraak juwelier
Woensdagmorgen rond 10.30 uur hebben drie mannen de etalages van een juwelierszaak aan de Rechtestraat , hoek Hooghuisstraat, met mokers vernield. Twee van hen wisten te ontkomen met een nog onbekend aantal juwelen en sieraden. De drie kwamen met twee scooters naar de zaak gereden. Ze hadden twee geprepareerde mokers bij zich. Op de mokers was een zware pen gelast. Met de mokers vernielden ze twee etalageruiten. Toen ze bezig waren om juwelen uit de etalage te graaien werd een van de daders overmeesterd door de eigenaar en een klant van de zaak. Zij kregen vrijwel direct hulp van omstanders. De twee andere daders hebben nog met pepperspray of traangas naar deze mensen gespoten maar daarna vluchtten ze op een groen / zwarte bromscooter in de richting van de Keizergracht. De aangehouden verdachte is een 26-jarige Amsterdammer. Hij is op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat meer daders bij deze zaak zijn betrokken en dat zij zich in de buurt hebben opgehouden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van de Eindhovense binnenstad tel. 0900 8844.

Eindhoven: Graffiti-spuiters aangehouden
Op de Kasteellaan zijn woensdag om 3.00 uur twee Eindhovenaren van 18 en 19 jaar en een jongen uit Waalre van 17 jaar oud aangehouden. Zij zouden op Eimerick en Aldendriel garagedeuren en een afscheidingsmuur bespoten hebben met verf. Hun handen zaten onder de witte verf en ze hadden de spuitbussen bij zich.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord is woensdag om 2.15 uur een 40-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij had gedronken en blies 1,45 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Inbreker aangehouden
Op de parkeerplaats Oeijenbraak langs de A67 is woensdag om 3.30 uur een 30-jarige man uit Oss aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij samen met een andere man op parkeerplaats de Leijsing dekzeilen van een vrachtauto had opengesneden. Een getuige had hen weg zien rijden met een Opel Kadett. Hij gaf het kenteken door aan de politie. Deze zag de auto op Oeijenbraak met de Ossenaar er in. De tweede man was er niet meer bij. De Ossenaar is ingesloten.

Handel: Inbraak
Dinsdag rond 3.25 uur is ingebroken in een winkel aan de Pastoor Castelijnsstraat. Aan de voorzijde is een ruit ingeslagen. Uit de winkel is een onbekend aantal gsms en organizers gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie