Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe leden directiecomité Agfa-Gevaert N.V.

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 26/09/2001

Agfa-Gevaert - John Glass en Albert Follens nieuwe leden van het Directiecomité van Agfa-Gevaert N.V.

John Glass en Albert Follens nieuwe leden van het Directiecomité van Agfa-Gevaert N.V.

André Bergen benoemd tot Ondervoorzitter Mortsel (België),

25-09-2001 - Mortsel (België), 25-09-2001 - De Raad van Bestuur van Agfa-Gevaert N.V. heeft de heer André BERGEN, lid van het Directiecomité en Chief Financial & Administration Officer, tot Ondervoorzitter van het Directiecomité benoemd.

De Raad van Bestuur beslist verder het Directiecomité uit te breiden met twee nieuwe leden : de heren John GLASS en Albert FOLLENS. Zij vervoegen de heren Ludo VERHOEVEN, Voorzitter en CEO, André BERGEN en Wout VAN DER KOOIJ.

In het Directecomité zal John GLASS verantwoordelijk zijn voor de Business Group HealthCare, bestaand uit HealthCare Imaging en HealthCare Informatics, en voor de regio NAFTA. Albert FOLLENS zal verantwoordelijk zijn voor de the Business Groups Non Destructive Testing en Industrial Imaging, voor Fotochemische Productie en Research, Corporate Research voor Apparatuur en Milieuzaken.

JOHN GLASS heeft de Canadese nationaliteit en is 50 jaar.

Hij studeerde Professional Engineering aan de Universiteit van Waterloo, Canada en Marketing aan Universiteit van Western Ontario Business School.

Hij startte zijn loopbaan in 1985 bij Kodak waar hij verscheidene functies bekleedde voor hij Vice President van Kodak's Health Science divisie werd. In 1993 stapte hij over naar Agfa Inc. in Toronto en vervolgens naar Agfa Corporation in New Jersey, USA waar hij eerst tot Vice President Medical Sales werd benoemd en later, in 1996, tot President van the Technical Imaging Divisie. In 1999 kwam John GLASS naar België om er de leiding te nemen van Agfa's business group Medical Imaging.

ALBERT FOLLENS is 54 jaar en heeft de Belgische nationaliteit.

Hij behaalde het diploma van burgerlijk werktuigkundig elektrotechnisch ingenieur aan de Rijksuniversiteit van Gent en Business Administration aan de Universiteit van Antwerpen. He startte zijn loopbaan bij Philips in 1969 and vervoegde Agfa in 1970. Na verschillend functies in de technologische studiediensten op het vlak van procesautomatisering en giettechnieken, leidde hij achtereenvolgens de afdelingen Instrumentatie en Logistiek.

In 1997 werd hij benoemd tot directeur Productie en Engineering en directeur van de vestiging in Mortsel.

Sinds 1999 is hij wereldwijd verantwoordelijk voor Agfa's Fotochemische Productie and Engineering.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, medische beeldvorming, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumentengerichte desktop publishing en fotografie. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België, heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2000 een omzet van 5,260 miljard euro tot stand gebracht.

Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

Bron: Agfa-Gevaert N.V.
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie