Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer dan 1400 programma's beschikbaar voor Mac OS X v10.1

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Meer dan 1400 programma's van andere fabrikanten beschikbaar voor Mac OS X v10.1

Brussel/Bunnik, 26 september 2001 - Als aanvulling op de reeds verstrekte informatie over Mac OS X heeft Apple vandaag bekendgemaakt dat er nu meer dan 1400 programma's van andere fabrikanten beschikbaar zijn voor versie 10.1 van Mac OS X. De "native" programma's die al beschikbaar waren en de programma's die deze week tijdens Seybold San Francisco 2001 zijn geïntroduceerd maken optimaal gebruik van de algemene verbeteringen van versie 10.1. Deze upgrade van Mac OS X biedt aanzienlijk betere prestaties en een verfijnde Aqua-gebruikersinterface. Bovendien kunnen veelgebruikte digitale randapparaten, zoals dv-camcorders, MP3-spelers en digitale camera's, moeiteloos worden aangesloten.

Er zijn voor Mac OS X meer dan 1400 programma's beschikbaar, in alle categorieën, die optimaal profiteren van de moderne architectuur en de voorzieningen van Mac OS X. Het programma voor Mac OS X waar iedereen op heeft gewacht is Office v.X for Mac van Microsoft, dat een geheel nieuwe Aqua-gebruikersinterface bevat. Ander belangrijke programma's die nu beschikbaar zijn voor Mac OS X zijn Intuit Quicken Deluxe 2002, Maya van Alias|Wavefront, Microsoft Internet Explorer 5.1, Adobe Acrobat Reader 5.0, Macromedia Freehand 10, Tony Hawk's Pro Skater 2 van Aspyr, Stuffit Deluxe van Aladdin, Pro Create Painter 7, FileMaker Pro, AccountEdge van MYOB, World Book Encyclopedia 2002, plus een aantal producten van Symantec, waaronder Norton AntiVirus, Norton Personal Firewall en Norton Internet Security.
"Mac OS X is een grote inspiratiebron voor ontwikkelaars van programma's dankzij de innovatieve technologie op elk niveau, de verfijnde Aqua-gebruikersinterface en de kracht van UNIX", aldus Ron Okamoto, Vice President Developer Relations van Apple. "Dankzij de nieuwe programma's die deze week zijn geïntroduceerd en de programma's die deze herfst op de markt zullen komen, wordt de overstap naar Mac OS X nog eenvoudiger."
"Versie 10.1 van Mac OS X is een absolute must voor iedereen die overweegt om over te stappen op Mac OS X. Daarom hebben wij Mac OS X v10.1 gekozen als de minimaal vereiste versie voor onze Mac OS X-producten", aldus Kevin Browne, General Manager van de Macintosh Business Unit van Microsoft Corp. "We zijn er trots op dat de laatste versie van Internet Explorer 5.1 for Mac bij Mac OS X v10.1 wordt geleverd. Deze browser, die speciaal voor Mac OS X is ontwikkeld, is snel, uiterst stabiel en biedt uitgebreide ondersteuning voor Java en Internet-standaards, zodat gebruikers moeiteloos en met veel plezier kunnen surfen. Bovendien maakt de langverwachte versie van Office v.X for Mac optimaal gebruik van versie 10.1 van Mac OS X, met als resultaat een schitterende grafische weergave, optimale productiviteit en onbegrensde communicatiemogelijkheden."
"Mac OS X v.10.1 is het ideale besturingssysteem voor Nikon-gebruikers. De hoogwaardige grafische mogelijkheden, de industriestandaards en de gebruikersvriendelijkheid van dit systeem sluiten volledig aan op de reputatie van Nikon wat betreft het introduceren van nieuwe standaards op het gebied van het ontwerp en de prestaties van fotoapparatuur", aldus Deborah Sauer, General Manager Marketing van Nikon. "Versie 10.1 van Mac OS X biedt ondersteuning voor alle Nikon-camera's, zodat Nikon-gebruikers eenvoudig hun camera op het systeem kunnen aansluiten en hun foto's kunnen overbrengen naar de computer. Deze foto's kunnen vervolgens op de Mac worden opgeslagen en bewerkt of per e-mail naar vrienden en familie worden verstuurd." "Palm Desktop voor Mac OS X profiteert optimaal van de nieuwe Mac OS X-technologie", aldus John Cook, Senior Director Product Marketing van Palm Inc. "Instant Palm Desktop biedt in Mac OS X geheel nieuwe mogelijkheden. Via de symbolen in het Dock hebben gebruikers met één muisklik toegang tot Palm Desktop-gegevens en informatie over hun contactpersonen, en kunnen ze eenvoudig nieuwe records aanmaken. Daarnaast hebben we het uiterlijk van Instant Palm Desktop aangepast voor Mac OS X en de compatibiliteit uitgebreid, zodat het programma beter kan worden gesynchroniseerd met Palm-organizers." "Mac OS X v10.1 is een betrouwbaar en krachtig platform voor Adobe-programmatuur en zal voor de meeste van onze Network Publishing-klanten het standaardplatform worden voor hun bedrijfskritieke projecten", aldus Bryan Lamkin, Senior Vice President Web Publishing van Adobe. "De krachtige voorzieningen van Mac OS X, die zijn gebaseerd op open standaards, sluiten perfect aan op de visie van Adobe met betrekking tot de revolutie van Network Publishing, namelijk dat alles altijd en overal op elk apparaat moet kunnen worden gepubliceerd."
"De ondersteuning van Canon voor Mac OS X v.10.1 onderstreept nogmaals de uitstekende betrekkingen tussen Canon en Apple", aldus Yukiaki Hashimoto, Vice President en General Manager van Photographic Products Group, Canon U.S.A., Inc. "De digitale camera's en digitale camcorders van Canon vormen een perfecte aanvulling op de programma's 'Fotolader' en 'iMovie' van Apple, die gebruikers onbegrensde mogelijkheden bieden om hun beelden digitaal vast te leggen."
Raadpleeg voor meer persberichten over Mac OS X v.10.1 de volgende website van Apple: www.apple.com/nl/pr.

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Macintosh, AppleScript, Apple Store, AppleTalk, Aqua, ColorSync, Finder, iBook, iMac, iMovie, iTunes, Mac OS, PowerBook, Power Mac, Power Macintosh en SuperDrive zijn handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend. ###

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl

Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie