Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestemmingsplan Ede 'Parkweg-West ter inzage in Ede

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Onherroepelijk goedgekeurd plan

Burgemeester en wethouders van Ede maken bekend dat met ingang van 27 september 2001 het volgende bestemmingsplan ter inzage ligt:

Bestemmingsplan Ede 'Parkweg-West'.
Dit bestemmingsplan maakt de herstructurering van het winkelgebied Parkweg-West planologisch mogelijk. Hierbij wordt een concentratie van winkels en publieksverzorgende dienstverlening nagestreefd. Het plan voorziet in de bouw van een nieuw winkelcentrum ter hoogte van de huidige Edah en nabijgelegen bebouwing. Het bestemmingsplan is ook gericht op verbetering van de woonfunctie in het plangebied. Naast woningbouw op het terrein van tankstation Kwint maakt het bestemmingsplan woningbouw mogelijk op het terrein van de voormalige school aan de A. Verhuellstraat 7 en boven de winkels in het nieuwe winkelcentrum. Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Arnhem-Utrecht in het noorden, de Nassaulaan in het oosten, de A. Verhuellstraat in het zuiden en de Joh. Bosboomlaan in het westen.

Bij besluit van 12 september 2001 (nr. 200002924/1/R3) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het ingediende beroep niet ontvankelijk verklaart voorzover het betrekking heeft op de ongewijzigd vastgestelde plandelen en voor het overige ongegrond. Het bestemmingsplan is nu derhalve onherroepelijk.

Dit onherroepelijk goedgekeurde bestemmingsplan alsmede het besluit ligt ter visie bij het Informatiecentrum 'Bouwen, Wonen en Milieu' in het stadskantoor 'De Doelen', Raadhuisplein 2 in Ede. Het Informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur.
---

Ede, 26 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie