Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waardige herdenking van Airbornedropping in Ede

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Waardige herdenking
van Airbornedropping

De Airbornedropping zaterdagmorgen op de Ginkelse Heide in Ede is op waardige wijze herdacht. Onder fraaie weersomstandigheden maakten elf Engelse oorlogsveteranen hun parachutesprong, gevolgd door 233 jongere para's. Net als in voorgaande jaren toonde het zesduizend koppige publiek langs het landingsterrein veel waardering. De parachutisten vormden bij de herdenkingsplechtigheid rondom het Airborne-monument een erewacht.

De dropping van de veteranen vanuit een Dakota en van de honderden jongere parachutisten uit drie grote Hercules-vliegtuigen was een imposant schouwspel. Drie parachutisten blesseerden zich bij de landing en moesten voor onderzoek naar het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie