Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baltimore Technologies introduceert SelectAccess 3.5.

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Baltimore SelectAccess 3.5 BREIDT FUNCTIONALITEIT OP HET GEBIED VAN TOEGANGSBEHEER NU OOK UIT NAAR DE Directory Servers VAN HP-UX, NovelL EN Siemens

Nieuwe versie voegt verschillende voorzieningen toe, waaronder multi-domain single sign-on, verbeterd wachtwoord beheer en eigen beheer gebruikersprofielen

Amsterdam, 26 september 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ: BALT; Londen: BLM), een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van e-security, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van SelectAccess 3.5, de nieuwste versie van haar succesvolle oplossing voor toegangs- en autorisatiebeheer. Met deze upgrade wordt de ondersteuning van besturingssystemen voor SelectAccess verder uitgebreid met onder andere HP-UX, en worden producten van Novell en Siemens toegevoegd aan de reeks directory servers die worden ondersteund. Met SelectAccess 3.5 wordt het eenvoudiger dan ooit om de toegang tot portals en extranetten te beheren en om te bepalen voor welke transacties individuele gebruikers geautoriseerd zijn.

"We hebben nauw samengewerkt met onze klanten en integratiepartners om een oplossing te ontwikkelen die een combinatie vormt van uitzonderlijke flexibiliteit, brede platformondersteuning, totale uitbreidbaarheid en superieure prestaties in vergelijking met andere technologieën op het gebied van toegangsbeheer die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn," zegt Joyce Fai, Vice President, Authentication and Authorization Solutions, Baltimore Technologies. "De nieuwe voorzieningen en de uitbreiding van de technologie-ondersteuning in SelectAccess 3.5 onderstrepen eens te meer ons commitment om te voldoen aan de eisen van de klant middels open, op standaards gebaseerde oplossingen die eenvoudig in te zetten en simpel te beheren zijn. Met deze laatste versie zorgen we voor extra momentum op het gebied van toegangs- en autorisatiebeheer en creëren we een wereldwijde vraag naar SelectAccess."

De op XML gebaseerde architectuur van SelectAccess maakt ondersteuning mogelijk van een volledig spectrum van besturingssystemen en maakt het programma uitermate geschikt voor integratie met toonaangevende e-commerce applicaties en opkomende web-servicemodellen.

Nieuwe voorzieningen zijn onder andere:


* Uitbreiding van het aantal ondersteunde besturingssystemen, applicatie servers, web servers en directories - Door deze uitbreiding van de ondersteuning hebben IT managers een veel grotere flexibiliteit wanneer ze de oplossing willen inpassen in bestaande infrastructuren.


- Met SelectAccess 3.5 is nu ook HP-UX 11 toegevoegd aan de reeks ondersteunde besturingssystemen. Andere besturingssystemen die worden ondersteund, zijn Microsoft Windows NT 4.0, Windows 2000, Sun Solaris 2.8 en RedHat Linux 6.2.


- Het overzicht met ondersteunde directories omvat nu een uitgebreide reeks nieuwe directories die voldoen aan LDAP v3, waaronder: Novell eDirectory en Siemens DirX. Daarnaast is er uiteraard ook blijvende ondersteuning van iPlanet/Netscape Directory Server, Microsoft Active Directory, Critical Path LiveContent Directory Server en Syntegra Alphelion Global Directory.


* Multi-Domain Single Sign-On - SelectAccess 3.5 biedt ook een voorziening om de mogelijkheden van single sign-on uit te breiden tot het inloggen door het mogelijk te maken de identificatie van een gebruiker met de gebruiker mee te laten lopen van het ene beschermde domein naar het andere. Hierdoor wordt het aantal log-in verzoeken dat een gebruiker krijgt sterk verminderd en wordt het aantal verzoeken om hulp dat bij de helpdesk binnenkomt tot een minimum beperkt.


* Verbeterd wachtwoord beheer - SelectAccess 3.5 maakt verbeterd wachtwoord beheer mogelijk door IT managers en eindgebruikers de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van een compleet scala van technieken voor wachtwoord bescherming. Hierdoor wordt effectief gebruik gemaakt van deze algemeen gebruikte authenticatie-methode.


* Gebruikersprofielen in eigen beheer - SelectAcccess 3.5 stelt daarnaast IT managers in staat zélf aanvullingen in te voeren voor hun gebruikerspopulatie. Met behulp van op maat te maken formulieren kunnen IT managers een unieke Identity Management front-end interface creëren die dezelfde look-and-feel heeft als de algemene site van de organisatie. Wanneer deze voorziening eenmaal in gebruik is genomen, kunnen de leden van het IT management team veel efficiënter werken, doordat ze speciaal daartoe aangewezen systeemgebruikers de mogelijkheid kunnen bieden attributen als gebruikersvoorkeuren en persoonlijke gegevens bij te werken.

SelectAccess 3.5 ondersteunt daarnaast een grote verscheidenheid van platforms van andere leveranciers, waaronder toonaangevende applicatie servers en populaire web servers. Bovendien ondersteunt SelectAccess 3.5 een groot aantal verschillende authenticatie-methodes, waaronder wachtwoorden, digitale certificaten, smart cards, 2-factor tokens, RSA SecurID en RADIUS authenticatie. Daar komt nog bij dat SelectAccess 3.5 verbeterde uitbreidingsmogelijkheden biedt met een rijke C, C++ en Java API bibliotheek als onderdeel van het basispakket. Hieronder vallen ook de GUI API, die beslissingscriteria en conditionele regels ondersteunt, Validator API, dat decision point logic en nieuwe authenticatie-machines ondersteunt, Enforcer API, dat iedere service of applicatie voor de uitvoering van toegangs- en autorisatiebeslissingen ondersteunt, en Resource Discovery API dat discovery modules voor ieder netwerk biedt.

Met Baltimore SelectAccess kunnen bedrijven veel eenvoudiger veilige, role-based gebruikerstoegang tot online informatie aanbieden, door in real-time gebruikersgroepen op te bouwen en bij te werken - hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie die toegankelijk is in het systeem, of die wordt verkregen met behulp van webformulieren. Als gevolg hiervan zorgt SelectAccess er ook voor dat de transacties in overeenstemming zijn met het bewezen beveiligingsbeleid van de organisatie. SelectAccess biedt bovendien een uitermate intuïtieve en eenvoudig te beheren interface, waardoor organisaties probleemloos bevoegdheden kunnen delegeren en het toegangsbeheer volledig aan hun wensen en behoeften kunnen aanpassen. Door deze combinatie van voorzieningen kunnen de klanten, medewerkers en partners van een bedrijf online zaken doen, waardoor ze tijd en geld besparen.

Uit recente evaluaties van derden is ook gebleken dat SelectAccess uitzonderlijke flexibiliteit en prestaties biedt in vergelijking met soortgelijke producten. In januari 2001 voerde eWEEK een uitgebreid onderzoek uit onder tal van concurrerende producten. Uiteindelijk riep eWEEK SelectAccess uit tot winnaar. Daarnaast kende Mindcraft*, een onafhankelijk testlaboratorium, onlangs SelectAccess de hoogste resultaten toe op het gebied van snelheid en flexibiliteit in tests die speciaal ontwikkeld waren om bedrijfsomgevingen in de echte wereld te simuleren - SelectAccess laat met deze resultaten alle andere producten achter zich die vergelijkbare evaluaties op soortgelijke platforms hebben ondergaan.

Beschikbaarheid
SelectAccess 3.5 is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u bellen met +31 20 582 98 29 of surfen naar www.baltimore.com/selectaccess.

Over Baltimore Technologies - Een van de wereldleiders op het gebied van e-business beveiliging
De producten, diensten en oplossingen van Baltimore Technologies spelen in op fundamentele e-business beveiligingseisen en zorgen er voor dat bedrijven de identiteit kunnen verifiëren van degenen met wie ze zaken doen. Dit zorgt ervoor dat ze precies kunnen aangeven en controleren tot welke hulpbronnen en informatie gebruikers toegang hebben op open netwerken. Veel van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld hebben reeds gekozen voor de e-security technologie van Baltimore om hun zakelijke activiteiten efficiënter en kosteneffectiever via het internet en draadloze netwerken te laten plaatsvinden. Het bedrijf biedt daarnaast wereldwijde ondersteuning voor haar systemen voor autorisatiemanagement en op Public Kei gebaseerde authenticatie.

De producten en services van Baltimore worden zowel rechtstreeks verkocht als via haar wereldwijde partnernetwerk, Baltimore TrustedWorld. Baltimore Technologies is een open NV met een notering aan de Beurs van Londen (BLM). Surf voor meer informatie over Baltimore Technologies naar

###

Juridische kennisgeving
Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen betrekking hebben op historische feiten kunnen toekomstgericht van aard zijn. Bedoelde toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van de eventuele resultaten, prestaties en verrichtingen in de toekomst zoals deze worden geïmpliceerd door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.

Contactpersonen voor de media:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

Carol Clavin/Denise Duffy
Baltimore Technologies
Tel: +353 1 881 6000
E-mail: (cclavin@baltimore.com) E-mail: (dduffy@baltimore.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...