Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baltimore Technologies introduceert SelectAccess 3.5.

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Baltimore SelectAccess 3.5 BREIDT FUNCTIONALITEIT OP HET GEBIED VAN TOEGANGSBEHEER NU OOK UIT NAAR DE Directory Servers VAN HP-UX, NovelL EN Siemens

Nieuwe versie voegt verschillende voorzieningen toe, waaronder multi-domain single sign-on, verbeterd wachtwoord beheer en eigen beheer gebruikersprofielen

Amsterdam, 26 september 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ: BALT; Londen: BLM), een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van e-security, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van SelectAccess 3.5, de nieuwste versie van haar succesvolle oplossing voor toegangs- en autorisatiebeheer. Met deze upgrade wordt de ondersteuning van besturingssystemen voor SelectAccess verder uitgebreid met onder andere HP-UX, en worden producten van Novell en Siemens toegevoegd aan de reeks directory servers die worden ondersteund. Met SelectAccess 3.5 wordt het eenvoudiger dan ooit om de toegang tot portals en extranetten te beheren en om te bepalen voor welke transacties individuele gebruikers geautoriseerd zijn.

"We hebben nauw samengewerkt met onze klanten en integratiepartners om een oplossing te ontwikkelen die een combinatie vormt van uitzonderlijke flexibiliteit, brede platformondersteuning, totale uitbreidbaarheid en superieure prestaties in vergelijking met andere technologieën op het gebied van toegangsbeheer die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn," zegt Joyce Fai, Vice President, Authentication and Authorization Solutions, Baltimore Technologies. "De nieuwe voorzieningen en de uitbreiding van de technologie-ondersteuning in SelectAccess 3.5 onderstrepen eens te meer ons commitment om te voldoen aan de eisen van de klant middels open, op standaards gebaseerde oplossingen die eenvoudig in te zetten en simpel te beheren zijn. Met deze laatste versie zorgen we voor extra momentum op het gebied van toegangs- en autorisatiebeheer en creëren we een wereldwijde vraag naar SelectAccess."

De op XML gebaseerde architectuur van SelectAccess maakt ondersteuning mogelijk van een volledig spectrum van besturingssystemen en maakt het programma uitermate geschikt voor integratie met toonaangevende e-commerce applicaties en opkomende web-servicemodellen.

Nieuwe voorzieningen zijn onder andere:


* Uitbreiding van het aantal ondersteunde besturingssystemen, applicatie servers, web servers en directories - Door deze uitbreiding van de ondersteuning hebben IT managers een veel grotere flexibiliteit wanneer ze de oplossing willen inpassen in bestaande infrastructuren.


- Met SelectAccess 3.5 is nu ook HP-UX 11 toegevoegd aan de reeks ondersteunde besturingssystemen. Andere besturingssystemen die worden ondersteund, zijn Microsoft Windows NT 4.0, Windows 2000, Sun Solaris 2.8 en RedHat Linux 6.2.


- Het overzicht met ondersteunde directories omvat nu een uitgebreide reeks nieuwe directories die voldoen aan LDAP v3, waaronder: Novell eDirectory en Siemens DirX. Daarnaast is er uiteraard ook blijvende ondersteuning van iPlanet/Netscape Directory Server, Microsoft Active Directory, Critical Path LiveContent Directory Server en Syntegra Alphelion Global Directory.


* Multi-Domain Single Sign-On - SelectAccess 3.5 biedt ook een voorziening om de mogelijkheden van single sign-on uit te breiden tot het inloggen door het mogelijk te maken de identificatie van een gebruiker met de gebruiker mee te laten lopen van het ene beschermde domein naar het andere. Hierdoor wordt het aantal log-in verzoeken dat een gebruiker krijgt sterk verminderd en wordt het aantal verzoeken om hulp dat bij de helpdesk binnenkomt tot een minimum beperkt.


* Verbeterd wachtwoord beheer - SelectAccess 3.5 maakt verbeterd wachtwoord beheer mogelijk door IT managers en eindgebruikers de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van een compleet scala van technieken voor wachtwoord bescherming. Hierdoor wordt effectief gebruik gemaakt van deze algemeen gebruikte authenticatie-methode.


* Gebruikersprofielen in eigen beheer - SelectAcccess 3.5 stelt daarnaast IT managers in staat zélf aanvullingen in te voeren voor hun gebruikerspopulatie. Met behulp van op maat te maken formulieren kunnen IT managers een unieke Identity Management front-end interface creëren die dezelfde look-and-feel heeft als de algemene site van de organisatie. Wanneer deze voorziening eenmaal in gebruik is genomen, kunnen de leden van het IT management team veel efficiënter werken, doordat ze speciaal daartoe aangewezen systeemgebruikers de mogelijkheid kunnen bieden attributen als gebruikersvoorkeuren en persoonlijke gegevens bij te werken.

SelectAccess 3.5 ondersteunt daarnaast een grote verscheidenheid van platforms van andere leveranciers, waaronder toonaangevende applicatie servers en populaire web servers. Bovendien ondersteunt SelectAccess 3.5 een groot aantal verschillende authenticatie-methodes, waaronder wachtwoorden, digitale certificaten, smart cards, 2-factor tokens, RSA SecurID en RADIUS authenticatie. Daar komt nog bij dat SelectAccess 3.5 verbeterde uitbreidingsmogelijkheden biedt met een rijke C, C++ en Java API bibliotheek als onderdeel van het basispakket. Hieronder vallen ook de GUI API, die beslissingscriteria en conditionele regels ondersteunt, Validator API, dat decision point logic en nieuwe authenticatie-machines ondersteunt, Enforcer API, dat iedere service of applicatie voor de uitvoering van toegangs- en autorisatiebeslissingen ondersteunt, en Resource Discovery API dat discovery modules voor ieder netwerk biedt.

Met Baltimore SelectAccess kunnen bedrijven veel eenvoudiger veilige, role-based gebruikerstoegang tot online informatie aanbieden, door in real-time gebruikersgroepen op te bouwen en bij te werken - hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie die toegankelijk is in het systeem, of die wordt verkregen met behulp van webformulieren. Als gevolg hiervan zorgt SelectAccess er ook voor dat de transacties in overeenstemming zijn met het bewezen beveiligingsbeleid van de organisatie. SelectAccess biedt bovendien een uitermate intuïtieve en eenvoudig te beheren interface, waardoor organisaties probleemloos bevoegdheden kunnen delegeren en het toegangsbeheer volledig aan hun wensen en behoeften kunnen aanpassen. Door deze combinatie van voorzieningen kunnen de klanten, medewerkers en partners van een bedrijf online zaken doen, waardoor ze tijd en geld besparen.

Uit recente evaluaties van derden is ook gebleken dat SelectAccess uitzonderlijke flexibiliteit en prestaties biedt in vergelijking met soortgelijke producten. In januari 2001 voerde eWEEK een uitgebreid onderzoek uit onder tal van concurrerende producten. Uiteindelijk riep eWEEK SelectAccess uit tot winnaar. Daarnaast kende Mindcraft*, een onafhankelijk testlaboratorium, onlangs SelectAccess de hoogste resultaten toe op het gebied van snelheid en flexibiliteit in tests die speciaal ontwikkeld waren om bedrijfsomgevingen in de echte wereld te simuleren - SelectAccess laat met deze resultaten alle andere producten achter zich die vergelijkbare evaluaties op soortgelijke platforms hebben ondergaan.

Beschikbaarheid
SelectAccess 3.5 is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u bellen met +31 20 582 98 29 of surfen naar www.baltimore.com/selectaccess.

Over Baltimore Technologies - Een van de wereldleiders op het gebied van e-business beveiliging
De producten, diensten en oplossingen van Baltimore Technologies spelen in op fundamentele e-business beveiligingseisen en zorgen er voor dat bedrijven de identiteit kunnen verifiëren van degenen met wie ze zaken doen. Dit zorgt ervoor dat ze precies kunnen aangeven en controleren tot welke hulpbronnen en informatie gebruikers toegang hebben op open netwerken. Veel van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld hebben reeds gekozen voor de e-security technologie van Baltimore om hun zakelijke activiteiten efficiënter en kosteneffectiever via het internet en draadloze netwerken te laten plaatsvinden. Het bedrijf biedt daarnaast wereldwijde ondersteuning voor haar systemen voor autorisatiemanagement en op Public Kei gebaseerde authenticatie.

De producten en services van Baltimore worden zowel rechtstreeks verkocht als via haar wereldwijde partnernetwerk, Baltimore TrustedWorld. Baltimore Technologies is een open NV met een notering aan de Beurs van Londen (BLM). Surf voor meer informatie over Baltimore Technologies naar

###

Juridische kennisgeving
Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen betrekking hebben op historische feiten kunnen toekomstgericht van aard zijn. Bedoelde toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van de eventuele resultaten, prestaties en verrichtingen in de toekomst zoals deze worden geïmpliceerd door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.

Contactpersonen voor de media:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

Carol Clavin/Denise Duffy
Baltimore Technologies
Tel: +353 1 881 6000
E-mail: (cclavin@baltimore.com) E-mail: (dduffy@baltimore.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie