Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spitsteams Driebergem leiden spitsverkeer in goede banen

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: KLPD, plaats: Driebergen 26-09-2001
Spitsteams leiden spitsverkeer in goede banen

Met het einde van de zomervakantie dient het fileleed zich weer in volle omvang aan. Door het verkeer in de ochtend- en avondspits te begeleiden, proberen spitsteams de files terug te dringen. Zon spitsteam bestaat uit vijf of zes verkeersassistenten die met opvallende autos en een lichtkrant bij de invoegstroken van snelwegen staan. Bij aanrijdingen, pechgevallen en andere obstakels wordt de rijbaan weer zo snel mogelijk vrij gemaakt. Inmiddels is gebleken dat de gemiddelde file hierdoor korter is en sneller is opgelost.

De spitsteams ziet u aan het werk op onder meer de volgende filetrajecten: A2 tussen Maarssen en Utrecht, A4 tussen Den Haag en Amsterdam, A12 tussen Gouda en Den Haag, Gouda en Woerden, Utrecht en Bodegraven, A13 tussen Rotterdam en Den Haag.

De spitsteams maken deel uit van het project Samen Werken aan Bereikbaarheid (SWAB) van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de Verkeerspolitie van het KLPD en de regionale korpsen Rotterdam-Rijnmond en Amsterdam-Amstelland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie