Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over cultuur-historie in Emmen

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


---

Persbericht: conferentie over cultuurhistorie, 24 september 2001

Conferentie over cultuur-historie in Emmen

Woensdag 26 september vindt er in het Veenpark te Barger-Compascuum een conferentie plaats over het behoud en de ontwikkeling van cultuur-historische waarden. Aanleiding is de Rijksnota Belvedère. De conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Emmen in nauwe samenwerking met Ingenieursbureau Oranjewoud en de Rijksuniversiteit Groningen en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

De nota Belvedère geeft een visie op de wijze waarop met de cultuurhistorische kwaliteiten kan worden omgegaan. In de nota zijn de gebieden Bargerveen en Schoonebeek en omgeving als cultuur-historisch waardevolle gebieden aangegeven. Dit zijn dan ook de gebieden waarover tijdens de conferentie met name gesproken wordt.

Daarbij staan de volgende vragen centraal: Hoe kunnen nieuwe projecten en ruimtelijke (her)inrichtingsplannen bijdragen aan de herkenbaarheid van het oorspronkelijke landschap? Welke ontwikkelingsmogelijkheden en
-kansen kan dat voor die gebieden betekenen? Hoe kunnen cultuur-historische kwaliteiten beter worden benut en hoe kan een goede balans tussen behoud en ontwikkeling van cultuur-historische waarden worden bereikt?

Het conferentiethema zal door een aantal inleiders vanuit verschillende hoeken worden belicht met aansluitend discussie. Diverse instellingen en organisaties nemen deel aan de confererentie, waaronder het ministerie van LNV, de provincie, NLTO, de Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD), een aantal Erkende Overlegpartners, het Recreatieschap en het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie