Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging presentatie Provincie Monitor in Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 26 september 2001 Persbericht nr. 187

Uitnodiging presentatie provincie monitor

Op woensdag 26 september aanstaande om 10.15 uur presenteert gedeputeerde Henk Bleker in samenwerking met onderzoeksbureau Aha! m&m, de resultaten van de Provincie Monitor. De presentatie vindt plaats in kamer 20 van het provinciehuis aan het Martinikerkhof 12 te Groningen. U bent van harte uitgenodigd de presentatie bij te wonen.

De Provincie Groningen heeft de Provincie Monitor, een onderzoek onder ruim 1500 inwoners van onze provincie, ingesteld om inzicht te krijgen in de kennis en mening van de Groninger bevolking ten aanzien van de Provincie Groningen en het provinciaal beleid.

De vragen van de Provincie Monitor zijn onder te verdelen naar 4 categoriën:

1. Kennisvragen zoals "Houdt de Provincie zich volgens u bezig met het aantrekken van bedrijven naar Groningen?";
2. Oordeelvragen zoals "Hoe zou u er tegenover staan als de Provincie zou besluiten dat er in de provincie Groningen in verhouding meer asielzoekers worden opgevangen dan in de Randstad?";
3. Toegankelijkheidsvragen zoals "Ziet u wel eens advertenties in de krant over vergaderingen van Provinciale Staten van Groningen?";
4. 'Fractie-profileringsvragen' zoals "Welke van de hierna te noemen fracties van politieke partijen zet of zetten zich volgens u in voor een gelijkwaardige aandacht voor werk, zorg en rust in de provincie Groningen?".

De vragen zijn gesteld aan ruim 1000 18+-ers en aan ruim 500 12 t/m 18 jarigen. In augustus en september jl. hebben de telefonische vraaggesprekken plaatsgevonden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Joske Kluvers, van de afdeling Bestuurscontacten tel: (050) - 3164139

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie