Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Advies GGD bij brand ATF wél opgevolgd

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Advies GGD bij brand ATF wél opgevolgd (26-9-01)

In de Leeuwarder Courant van zaterdag 22 september j.l en het Friesch Dagblad van 25 september j.l staat dat de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) meerdere keren zou hebben geadviseerd burgers te waarschuwen. Daarbij is de suggestie gewekt dat burgemeester van der Zaag bewust deze adviezen zou hebben genegeerd.

Die suggestie is onjuist. Uit de dossiers blijken de volgende feiten: De GGD heeft de gemeente één keer gevraagd de burgers te adviseren contact met verbrandingsresten te vermijden en voorlopig geen groente uit eigen tuin te eten. Dit advies heeft de burgemeester rond 17.00 uur per fax bereikt. Deze boodschap is vóór 18.00 uur via Omrop Fryslân bekend gemaakt. Het advies is dus zo spoedig mogelijk opgevolgd.

In de uren daarvoor is één keer telefonisch contact geweest tussen de gemeente en de GGD. Daarbij zijn een aantal werkafspraken gemaakt. Die zijn in een fax van 15.30 uur vastgelegd. Gezondheidsadviezen zijn daarbij niet aan de orde geweest.

Uw gemeenteraad is op 25 september j.l van deze informatie op de hoogte gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie