Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuidafrikaanse delegatie uit East-Londen bezoekt Leiden

Datum nieuwsfeit: 26-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Bezoek delegatie East-London (Buffalo City)

Van 26 september tot 6 oktober brengt een delegatie uit het Zuidafrikaanse East-London (met andere steden samengevoegd tot Buffalo City) een werkbezoek aan Leiden.
De volgende personen maken deel uit van de delegatie: Mr. Desmond Halley Loco-burgemeester en delegatieleider Mevr. Avis Rens Raadslid
Mevr. Cordelia Peter Raadslid
Mr. Peter King Ambtenaar, o.a. belast met IDP (Integrated Development Planning,,br vergelijkbaar met het Grotestedenbeleid) Mr. Steve Turwin Ambtenaar, belast met integraal veiligheidsbeleid Mr. Hloba Area Commissioner SAPS (South African Police Services) Mr. Ray Salzwedel Superintendent SAPS

Doel van het bezoek van de delagatie uit Buffalo City, een van de steden waar Leiden een stedenband mee onderhoudt, is het maken van een gemeenschappelijk voorstel voor samenwerking op het gebied van Grotestedenbeleid en Integrated Development Planning. Daarnaast biedt het bezoek de gelegenheid kennis te maken met een vertegenwoordiging van het nieuwe gemeentebestuur van Buffalo City en te werken aan een vernieuwde stedenbandovereenkomst, nu met de nieuwe gemeente Buffalo City. Tenslotte wonen de Zuidafrikaanse bezoekers de viering van 3 oktober bij als gasten van de gemeente Leiden.
Naast besprekingen, die moeten leiden tot bovengenoemd samenwerkingsvoorstel, brengt de delegatie diverse werkbezoeken aan instellingen in Leiden (o.a. politie Hollands-Midden, de egionale brandweer en de GGD) en Amsterdam (Woonzorg Nederland). In Den Haag wordt Cordaid (organisatie voor ontwikkelingshulp) bezocht en in Rotterdam Woningbouwvereniging Vestia.

Vrijdag 5 oktober, 13.30 uur staat er een persgesprek op de agenda. Aanwezig zijn de leden van de delegatie en een vertegenwoordiging van de gemeente Leiden, waaronder wethouder Jan Laurier (Internationale samenwerking).
Locatie: B&W kamer stadhuis Leiden. Na dit persgesprek wordt om twee uur de intentieverklaring om te komen tot een vernieuwde stedenbandovereenkomst officieel ondertekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie