Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees Commissaris Barnier brengt werkbezoek aan Nederland

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Bron: Europese Commissie
Zoek soortgelijke berichten
Europese Commissie

Dienst Pers en Communicatie

Den Haag, 25 september 2001
Ref.: AVH 527/23

UITNODIGING AAN REDACTIES

PERSCONFERENTIE

COMMISSARIS BARNIER BRENGT OP 27 SEPTEMBER
EEN WERKBEZOEK AAN NEDERLAND
Commissaris Barnier is belast met het Europees Regionaal beleid en is verantwoordelijk binnen de Commissie voor institutionele vraagstukken, die verband houden met de toekomstige structuur van de Europese Unie. Hierover is alvast een nieuwe Inter-Gouvernementele Conferentie aangekondigd, die uiterlijk in 2004 zal plaatsvinden.

Commissaris Barnier spreekt 's ochtends met Ad Melkert, de PvdA-fractieleider in de Tweede Kamer, over de toekomst van de Europese Unie en het politieke debat dat hierover op gang gebracht moet worden.

Daarna bezoekt hij, samen met minister Roger van Boxtel, twee stadsvernieuwingsprojecten, met name Kraaiennest en het Ondernemershuis in Amsterdam (Zuidoost, de Bijlmermeer. Vertrekpunt: Stadsdeelkantoor Zuidoost, Bijlmerdreef 101, Amsterdam). Beide projecten worden gefinancierd met gelden uit de Europese structuurfondsen, met name via het URBAN programma.

Om 12.15 uur ondertekent de Commissaris, samen met Minister van Boxtel, drie Urban II-beschikkingen voor Nederland. De loco-burgemeester van Amsterdam Van der Aa, wethouder Meijer van Rotterdam en wethouder Zuidgeest van Heerlen zullen hun respectievelijke URBAN-beschikking mede ondertekenen. Nederland is de eerste lidstaat in de Europese Unie waarvoor de Commissie alle URBAN II-programma's heeft goedgekeurd. De ondertekening vindt plaats in de Raadszaal van Stadsdeel Westerpark, Haarlemmerweg 8-10, Amsterdam.

Om 14.30 uur ontmoet Michel Barnier de Algemene Commissie Europese Zaken van de Tweede Kamer voor een gedachtewisseling over de toekomstige structuur van de Europese Unie. De voorbereiding van de Europese Raad in Laken (december 2001) en de werking van de eventuele Conventie om de volgende verdragswijziging voor te bereiden komen eveneens ter sprake.

Commissaris Barnier zal een persconferentie houden in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, zaal 'Wandelgangen 1', Lange Poten 10, Den Haag. Deze persconferentie is gepland van 16.15 uur tot 16.45 uur. Vragen kunnen in het Engels en in het Nederlands gesteld worden; er is een tolk aanwezig.

EINDE PERSBERICHT

Met inhoudelijke vragen omtrent deze persconferentie kunt u terecht bij Alain van Hamme (alain.van-(hamme@cec.eu.int)), tel. 070 313 53 68.

Voor opgave van uw komst kunt u contact opnemen met Yvonne Haring (Yvonne-(Maria.Haring@cec.eu.int)),

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie