Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MPp3man.NL betreedt Belgische markt

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

MP3man.nl betreedt Belgische markt


ROTTERDAM, 27-09-2001 - -

Winstgevende Rotterdamse internet retailer opent vierde shop. Unieke product-markt strategie kracht achter stabiele groei.

ROTTERDAM, 27 september, 2001 - De Rotterdamse internet retail groep MP3man.NL -verkoper van MP3 spelers (MP3man.NL), digitale camera's (Digicamshop.NL) en PDA's (PDAshop.NL)- heeft vandaag, met de opening van de online shop www.MP3man.BE, haar internationale expansieplannen definitief vormgegeven.

Na zich gedurende twee jaar, met succes, exclusief op de Nederlandse markt te hebben gericht zijn volgens mede-oprichter Pieter Zwart "de online markten binnen de Nederland omringende landen momenteel voldoende ontwikkeld om de op de Nederlandse markt bewezen succesvolle formules internationaal uit te rollen".

Ook MP3man.BE zal gebruik maken van de door de Rotterdammers ontwikkelde gefocuste product-markt strategie. Een strategie ontwikkeld vanuit de overtuiging dat consumenten bij voorkeur hun aankopen doen bij een gespecialiseerde retailer met hoog product kennisniveau, in plaats van zichte wenden tot warenhuis formules - voor zover deze aankopen met hetzelfde gemak gedaan kunnen worden. Iets wat in 'traditionele' winkels zelden het geval is, maar wat op internet uitstekend te realiseren valt.

Volgens Zwart is dit "een van de belangrijkste redenen dat de stabiele groei van de MP3man.NL shops zich het afgelopen jaar heeft doorgezet, ondanks het heersende negatieve online-retail sentiment dat de laatste maanden vele internet retailers de deuren heeft doen sluiten".
Met de opening van MP3man.BE wordt het totaal aantal geëxploiteerde shops vergroot tot vier. Nog voor het eind van dit jaar zal dit aantal worden uitgebreid met een binnenlandse shop en wordt de internationale expansie voortgezet middels de opening van PDAshop.BE en Digicamshop.BE.

Naar verwachting zal MP3man.BE met ingang van begin 2002 haar bijdrage leveren aan de winst. MP3man.NL is volledig zelfstandig gefinancierd en geheel in handen van de oprichters. Ook toekomstige internationale expansies zullen naar verwachting geheel uit eigen middelen gefinancierd worden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie