Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marges autobedrijven onderverminderd onder druk

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Marges autobedrijven staan nog onderverminderd onder druk

Vandaag heeft de Rabobank voor de vijfentwintigste keer de studie Cijfers & Trends gepubliceerd. Naast een terugblik over de afgelopen periode wordt tevens vooruitgekeken naar de toekomst op korte en middellange termijn. In de autobranche verwachten de Rabobank volgende ontwikkelingen.

De registraties het eerste half jaar van 2001 laten vooral een forse daling (16%) zien van het aantal nieuwe personenauto's. De registraties van bestelwagens daalden met 13%. Overigens laten niet alle merken hetzelfde beeld zien, er zijn zelfs merken die hogere aantallen noteren.

Op grond van deze ontwikkeling en de lagere economische groeiverwachting hebben de brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging hun verkoopprognose voor 2001 inmiddels bijgesteld tot 530.000 personenauto's. Wij verwachten voor het jaar 2002 een stabilisatie van de verkoopaantallen op een niveau van 525.000 tot 550.000 personenauto's.

Echt zorgen baart het gegeven dat de marges onverminderd sterk onder druk blijven staan. Hierdoor beschikken tal van bedrijven over te weinig financieel stootblok om de ambities in de markt waar te kunnen maken.

De concentratie bij dealerbedrijven zet onverminderd door. De algemene autobedrijven manifesteren zich steeds nadrukkelijker in de markt en ook het internet neemt in belang toe, maar zal als verkoopkanaal de eerste jaren nog weinig toepassing vinden bij particuliere afnemers. De onderhoudsmarkt als geheel zal de komende jaren nog verder afnemen o.a. door langere onderhoudsintervallen. Hierdoor zal de concurrentie op dit gebied tussen de autobedrijven toenemen.

Over Rabobank Cijfers en Trends
De oplage van de 25e editie van Rabobank Cijfers en Trends is 138.600 (hoofdbrochure, CD-rom en deelbrochures). De branche adviseurs van Rabobank Nederland maken - veelal in overleg met de brancheorganisaties- de teksten en beoordelen de cijfers, welke worden betrokken van het CBS.
Het thema dit jaar is pensioen voor de ondernemer. Per sector en branche worden in het boekwerk de resultaten van een zeer uitgebreid NIPO-onderzoek over pensioenen gepresenteerd. Een exemplaar van Cijfers en Trends is te bestellen bij Maaike Dijkhuizen, (m.w.dijkhuizen@rn.rabobank.nl).

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant.
Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 400 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk zo'n 700.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.
De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen zakelijke en particuliere klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

27 sep 01 17:31

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie