Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overbelaste wegen bieden kansen voor binnenvaart

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Overlaste wegeninfrastructuur biedt kansen voor de binnenvaart

Vandaag heeft de Rabobank voor de vijfentwintigste keer de studie Cijfers & Trends gepubliceerd. Naast een terugblik over de afgelopen periode wordt tevens vooruitgekeken naar de toekomst op korte en middellange termijn. In de binnenvaart verwacht de Rabobank de volgende ontwikkelingen.

Voor de toekomst wordt een stabilisatie verwacht van de rendementen in de droge ladingvaart en het containervervoer. In het deelsegment van het zand- en grindvervoer is de verwachting dat het rendement zich verder zal verbeteren vanwege de vele infrastructurele werken in Nederland. De concurrentie in dit deelsegment zal niettemin toenemen door het aantal nieuwbouwprojecten dat op stapel staat. Het is nog onduidelijk of de nieuwe tonnage voldoende door de markt zal worden geabsorbeerd.

Voor de enkelwandige tankvaart is de verwachting dat de rendementen onder druk zullen komen te staan. Steeds opnieuw legt wet- en regelgeving verdere beperkingen op ten aanzien van de te vervoeren producten. Het omzetverloop vanaf het tweede kwartaal 2001 bevestigt dit beeld.

Prognoses geven aan dat het te vervoeren volume verder zal stijgen met 2 tot 3% per jaar. De overbelaste wegeninfrastructuur biedt kansen voor de binnenvaart.

Over Rabobank Cijfers en Trends
De oplage van de 25e editie van Rabobank Cijfers en Trends is 138.600 (hoofdbrochure, CD-rom en deelbrochures). De branche adviseurs van Rabobank Nederland maken -veelal in overleg met de brancheorganisaties- de teksten en beoordelen de cijfers, welke worden betrokken van het CBS.
Het thema dit jaar is pensioen voor de ondernemer. Per sector en branche worden in het boekwerk de resultaten van een zeer uitgebreid NIPO-onderzoek over pensioenen gepresenteerd. Een exemplaar van Cijfers en Trends is te bestellen bij Maaike Dijkhuizen, (m.w.dijkhuizen@rn.rabobank.nl).

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant.
Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 400 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk zo'n 700.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.
De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen zakelijke en particuliere klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

27 sep 01 18:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie