Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ericsson introduceert r600 gprs-telefoon

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ericsson


- P E R S B E R I C H T -

Rijen, 27 september 2001

ERICSSON INTRODUCEERT R600 - EEN KRACHTIGE GPRS-TELEFOON

Ericsson heeft maandag 24 september jl. haar nieuwe mobiele telefoon R600 geïntroduceerd. De nieuwe Ericsson R600 zal in het vierde kwartaal van 2001 beschikbaar zijn op een aantal geselecteerde GSM 900/1800-markten en in het eerste kwartaal van 2002 op alle GSM 900/1800-markten.

De R600 is een krachtige telefoon die uiterst geschikt is als eerste aankoop of als vervanging van oudere toestellen. Het toestel heeft geavanceerde functies als enhanced messaging, snelle toegang tot het mobiele internet en diverse persoonlijke instellingsopties. Dit maakt de R600 tot een ideaal toestel voor mensen die op het punt staan hun eerste mobiele telefoon te kopen of een toestel willen vervangen. Het is een betaalbare, up-to-date telefoon. Dankzij de R600 is snel mobiel internet nu beschikbaar voor een groot publiek. De R600 is leverbaar in twee frisse kleuren, Champagne en Ice Blue.

Geavanceerde functies

Het grote grijsschaal-display met vijf regels is perfect voor het versturen en ontvangen van berichten en het gebruik van EMS (Enhanced Messaging Service). De gebruiker kan direct grappige en originele berichten verzenden en ontvangen. Afbeeldingen, animaties, geluidseffecten en belsignalen kunnen door middel van een paar handelingen in berichten worden ingevoegd. De telefoon wordt geleverd met een groot aantal standaard afbeeldingen, animaties en geluidseffecten, terwijl de gebruiker heel gemakkelijk nieuwe kan toevoegen. De R600 is tevens geschikt voor mobiel chatten, een service op basis van SMS, waarmee de gebruiker kan chatten net zoals op internet.

Dankzij GPRS hebben gebruikers direct toegang tot amusement en nieuws, en kunnen ze sneller afbeeldingen en belsignalen downloaden om hun R600 nog meer aan hun persoonlijke wensen aan te passen. De krachtige R600 is geschikt voor snelheden tot

43.2 kbps, waardoor gebruikers kunnen beschikken over de snelste mobiele internetverbinding die momenteel verkrijgbaar is.

Persoonlijke wensen

De R600 kan op verschillende manieren aan de persoonlijke wensen van de gebruiker worden aangepast. De kleur van het display kan worden ingesteld op groen, rood of oranje, kan worden gebruikt als een constante achtergrondkleur en voor het herkennen van een beller. U kunt een kleur koppelen aan een naam in het telefoonboek, waardoor u een kleurrijke aanwijzing krijgt over de persoon die belt. De R600 is tevens voorzien van een achtergrondafbeelding in het display. Deze afbeelding is zichtbaar wanneer de telefoon in stand-by modus staat en zorgt voor een persoonlijk tintje. Het toestel beschikt over vijf vooraf ingestelde afbeeldingen en heeft ruimte voor één extra, door de gebruiker gekozen, afbeelding. Nieuwe achtergrondafbeeldingen kunnen worden gedownload vanaf WAP-sites, geselecteerd uit de EMS-afbeeldingengalerie of getekend met behulp van de ingebouwde afbeeldingen-editor.

De R600 is voorzien van een basisagenda met dag-, week- en maandweergave en een herinneringsfunctie voor belangrijke afspraken e.d. In het telefoonboek kunt u maximaal 200 personen opslaan en met de sneltoetsfunctie in stand-by hebt u snel toegang tot de namen in uw telefoonboek. Voor ontspanning onderweg beschikt de R600 over vier spelletjes: Erix, Catcher, Pathy en Ripple.

Ericsson heeft al jarenlang een leidende rol in technologie. Hierdoor geeft zij vorm aan de toekomst van mobiel- en breedband Internet communicatie. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen en werkt nauw samen met de grootste communicatiebedrijven ter wereld.


- Einde persbericht,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie